Uitați de cash! Salariul în Bitcoin

Pe măsură ce criptomonedele câștigă acceptare în rândul populației, mai mulți oameni se luptă pentru a-și obține salariul și alte beneficii în Bitcoin sau Ethereum.

Deja unii sportivi celebri, politicieni și angajați obișnuiți își primesc acum tot sau o parte din salariu în bani virtuali.

Fie că ești fundașul Green Bay Packers, fie că ești șofer la Uber, poți fi plătit în Bitcoin”, a spus Jack Mallers, CEO al Strike, o companie financiară digitală.

Eric Adams și Francis Suarez, primarii din New York și Miami, vor și ei să-și primească salariile în Bitcoin.

În lumea sportului, Sacramento Kings urmează să devină prima franciză sportivă majoră care oferă angajaților și jucătorilor o opțiune de plată cu această criptomonedă.

De asemenea, Paypal și Microsoft acceptă plăți în Bitcoin. UnitedMasters, un distribuitor de muzică din SUA, a încheiat recent un parteneriat cu Coinbase pentru a oferi creatorilor independenți opțiunea de a fi plătiți integral sau parțial în criptomonede pentru redevențele lor de streaming.

Alte companii, cum ar fi BitWage, Strike, Choice și BitPay, oferă o formă de plată, facturare sau beneficii în criptomonede.

Firmele care doresc să-și plătească angajații în bani virtuali plătesc de obicei o taxă de 1% în procesul de salarizare. Lucrătorii care utilizează acest serviciu pot opta pentru a primi tot sau o parte din salariul lor în active digitale, informează CNN.

Angajații este necesar să dețină un portofel de monede digitale înainte de a fi plătiți. Nu există taxe implicate cu depunerea fondurilor, dar se aplică taxe normale pentru tranzacții suplimentare, cum ar fi vânzarea criptomonedei.

Dacă oamenii sunt seduși de plățile virtuale, rapide și fără comisioane de tranzacție, economiștii avertizează că majoritatea monedelor digitale sunt extrem de volatile.

Aceasta înseamnă că valoarea plăților poate fluctua în orice moment, cu riscul de pierdere a unei bune părți din salariu.

În mai 2021, de exemplu, Bitcoin a scăzut brusc la 30.000 de dolari, coborând cu aproximativ 50% sub maximul istoric anterior.

Citiți și:
Bitcoin și cele 3 întrebări incomode privind criptomonedele
Generarea şi tranzacţionarea bitcoinului consumă mai mult curent electric decât 159 de ţări din lume
Criptomonedele pot băga în faliment o țară întreagă

 

yogaesoteric
31 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More