Ultima vânzare a Vaticanului: China ar fi cel mai bun exemplu de doctrină socială a Bisericii

 

Catolicii conservatori au fost şocaţi de zelul Papei Francisc de a îmbrăţişa guvernul totalitar al Chinei comuniste, în primul rând prin acordul de înlocuire a liderilor bisericii „subterane” cu marionete alese de stat şi apoi când un oficial al Vaticanului a afirmat că „cei care realizează cel mai bine doctrina socială a bisericii sunt chinezii”, potrivit website-ului WND.

Episcopul argentinian Marcelo Sanchez Sorondo – cancelarul Papei Francisc la Academia Pontificală de Ştiinţe şi Academia Pontificală de Ştiinţe Sociale – a declarat pentru Vatican Insider că statul chinez este lider global în ceea ce priveşte apărarea demnităţii umane.

Într-o călătorie recentă, Sorondo a afirmat: „Am găsit o Chină extraordinară; ceea ce nu ştiu oamenii este faptul că principiul central al chinezilor este «muncă, muncă, muncă». … Şi după cum se spune: «Cel care nu munceşte nu mănâncă». Nu există cartiere sărăcăcioase, nu există droguri; tinerii nu folosesc droguri. Există o conştiinţă naţională pozitivă – ei doresc să arate că s-au schimbat; ei deja acceptă proprietatea privată.”.

Continuând să laude comunismul în stil chinezesc, Sorondo a precizat că ei [chinezii] „urmăresc binele comun, subordonează lucrurile binelui general”. China „a apărat demnitatea persoanei umane” şi, în zona schimbării climatului „îşi asumă un rol de lider moral pe care alţii l-au abandonat”, a adăugat acesta.

Valul de critici venit din sânul bisericii a fost puternic.

Cardinalul Joseph Zen, episcop pensionat din Hong Kong în vârstă de 86 de ani, a postat pe Facebook o scrisoare publică în care a susţinut că Vaticanul îi „vinde” pe catolicii care se confruntă cu probleme şi că Vaticanul a subscris la o structură chineză „falsă”.

Steve Mosher, un catolic cu zeci de ani de experienţă în ceea ce priveşte China, care a fost aruncat în spatele gratiilor la un moment dat, a întrebat: „De ce ar trebui să participe Biserica Catolică la propria dezintegrare şi distrugere? De ce am face aceasta?” El i-a declarat lui Raymond Arroyo de la EWTN că strategia de negociere a Vaticanului este „pur şi simplu aceea de a negocia predarea bisericii subterane” în mâinile unei biserici false create de ateii chinezi.

Referitor la recentele comentarii ale lui Sorondo, autorul catolic Paul Kengor a scris: „Acest lucru, bineînţeles, te lasă mut de uimire. Nu ai putea găsi un radical de stânga la Huffington Post sau chiar la The Nation care să nu rămână mut de uimire”.

Kengor a indicat faptul că jumătate din numărul global de sinucideri în rândul femeilor sunt înregistrate în China, care încă practică politici de control asupra populaţiei şi avortul forţat.

„Haideţi să fim sinceri în legătură cu acest aspect, din moment ce este un moment cumplit care necesită o discuţie sinceră”, scrie Kengor. „Acestea sunt gândurile unei persoane care este dezechilibrată din punct de vedere ideologic. Papa Francisc a avertizat cu privire la forţa corupătoare a ideologiei; Papa [Francisc] al nostru, mereu sincer, îi condamnă pe «fanaticii» ideologici. Ei bine, aici aveţi un episcop apropiat de Francisc, a cărui abilitate de a înţelege realitatea a fost coruptă de ideologie.”

Totodată, autorul îl citează pe George Neumayr, fost redactor la Catholic World Report, care i-a spus la un moment dat: „Am scris despre capitularea Papei în faţa comuniştilor chinezi în cartea mea Papa cel politic. Cele mai recente evoluţii ale situaţiei au fost exprimate de către Papă în urmă cu câţiva ani. Am scris de asemenea şi despre episcop. … El a fost o poartă de scăpare la Vatican pentru susţinătorii lui (George) Soros şi reflectă în mare parte gândirea Papei. El este cel care a pus la cale invitarea lui Bernie Sanders la Vatican şi care a declarat tuturor că Sanders a fost singurul candidat prezidenţial invitat. … Academia este plină de socialişti şi de comunişti.”

Comentariile au fost făcute după mişcarea făcută de Vatican după 18 luni de negocieri cu lideri comunişti din Beijing cu scopul de a normaliza relaţiile – de a înlocui doi episcopi chinezi loiali cu doi episcopi susţinuţi de regimul comunist care au fost excomunicaţi în momentul în care au fost numiţi în funcţie în mod ilegal. Cei doi episcopi loiali Vaticanului cărora li s-a cerut să se retragă sunt Peter Zhuang Jianjian, în vârstă de 88 de ani, şi Joseph Guo Xijin, în vârstă de 70 de ani. Ei au fost înlocuiţi cu doi episcopi ai Biroului Politic – Huang Bingzhang şi Vincent Zhan Silu – care au fost aleşi de Partidul Comunist Chinez.


Citiți și:

Vaticanul este gata să accepte episcopi cu epoleţi în China 
În China s-a pornit prigoana împotriva creştinilor. Sunt interzise crucile pe turnul bisericilor, iar cei ce se împotrivesc sunt arestaţi 

 

yogaesoteric
12 iunie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More