ULUITOR: 41 de parlamentari din partidul lui Obama și Hillary le cer lui Dragnea și lui Tăriceanu oprirea referendumului pentru familie

 

41 de congresmani au scris un text adresat lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pe tema referendumului pentru familie. În scrisoare, cei 41 de parlamentari cer liderilor Parlamentului României să împiedice referendumul pentru familie, acțiune declanșată ca urmare a unei inițiative cetățenești semnată de peste 3 milioane de români cu drept de vot.

„Înțelegem că Parlamentul României va aborda curând întrebarea dacă să autorizeze un referendum care ar putea înscrie în Constituție o definiție a familiei care ar exclude homosexualii și lesbienele de la drepturi și responsabilități încorporate căsătoriei civile. Vă îndemnăm să nu permiteți desfășurarea unui asemenea referendum”, scriu cei 41 de americani.

De menționat este faptul că toți acești parlamentari sunt membri ai Partidului Democrat, aflat într-o cădere liberă în Statele Unite. Alegerile prezidențiale, precum și cele legislative au fost dominate de către Partidul Republican, iar 33 din cei 51 de guvernatori ai Statelor care compun America sunt tot din partea conservatorilor.

La finalul anului 2016, 13 parlamentari republicani i-au scris președintelui Iohannis o misivă prin care îl roagă să susțină desfășurarea cât mai rapidă a referendumului cerut de cetățeni.

Pe 26 iunie 2015, Curtea Supremă de Justiție a SUA a recunoscut căsătoriile civile între persoane de același sex pe teritoriul Americii.
 

Documentul integral este disponibil aici
 
 


Citiți și:

Artistul Paul Grigoriu jr. susține Coaliția pentru Familie

Revoluţia Queer şi agenda gay în România. Minciunile activiştilor anti-referendum pentru căsătorie

 

yogaesoteric
6 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More