Un artefact misterios – Decalogul de piatră de la Los Lunas, versiunea prescurtată a celor Zece Porunci

Un alt artefact ciudat care ridică îndoieli asupra originii sale este decalogul de piatră de la Los Lunas, care se află pe Muntele Ascuns din New Mexico.
 

Bolovanul de bazalt cântărește între 80 și 100 de tone și este inscripționat cu o versiune prescurtată a celor Zece Porunci, cu caractere ebraice printre care apar și unele litere grecești. Grupul de litere „YHWH”, prescurtarea cuvântului Yahweh (Iehova) apare de patru ori pe această piatră.

Potrivit unor experți, inscripția ar putea avea o vechime de până la 2000 de ani.

Alte analize bazate pe forma caracterelor folosite indică faptul că textul ar fi putut fi scris acum 1000 de ani, oricum cu mult înainte de descoperirea Americii. Blocul de bazalt era cunoscut indienilor încă din vechime; ei numeau locul cu pricina Muntele Misterelor.

Piatra este controversată pentru că mulți o consideră pre-columbiană și dovada că triburi semitice (din zona Orientului Mijlociu) au intrat în contact cu populațiile americane și că israelienii s-au stabilit în America. Unii cercetători afirmă că ar putea fi de origine samariteană.
 
 

Citiți și:

17 artefacte care dovedesc că au existat civilizaţii preistorice avansate (I)

O piramidă din perioada Jurasicului a fost descoperită în Ucraina

În Peștera Coliboaia din România au fost descoperite unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din lume

 
 

yogaesoteric

20 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More