Un director al Bayer susține că vaccinurile ARNm reprezintă terapii genice. Compania farmaceutică transmite că a fost o greșeală de exprimare

Pentru publicul convins de pericolul vaccinurilor anticovid cu ARN mesager, declarația directorului Bayer reprezintă doar o validare a ceea ce au considerat de mult de la sine înțeles. O confirmare din partea companiei farmaceutice germane Bayer – care plănuise să producă vaccinul anticovid CureVac, dar care a abandonat ulterior proiectul.

Un director Bayer admite public că vaccinurile ARNm reprezintă terapii genice și că, dacă nu exista pandemia, nimeni nu ar fi fost dispus să fie injectat”, arată o postare pe Twitter care transmite o secvență video de aproximativ 20 de secunde.

Vaccinurile ARNm sunt un exemplu de terapie genică și celulară. Așa cum îmi place să repet, dacă am fi întrebat opinia publică în urmă cu doi ani: «Ați fi gata să urmați o terapie genică sau celulară?», aveam o rată de refuz de 95%. Cred că pandemia a deschis ochii multor oameni către inovație, în moduri de neconceput în trecut.

Secvența este autentică, preluată din discursul ținut de Stefan Oelrich, directorul unei divizii a grupului farmaceutic Bayer, la deschiderea Summit-ului Mondial al Sănătății 2021 (World Health Summit, WHS), desfășurat la Berlin în perioada 24-26 octombrie. Pasajul poate fi găsit în clipul video de pe contul oficial de YouTube al WHS, începând cu 1:37:40.

Evenimentul anual care, din 2009, reunește mulți oameni de știință pentru a discuta despre „provocările globale de sănătate”, se bucură de un mare sprijin politic, fiind plasat sub patronajul Germaniei, Franței, Comisiei Europene și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dacă Stefan Oelrich a stabilit o legătură, în discursul său, între terapia genetică și vaccinurile cu ARN mesager – așa cum fac mulți opozanți ai vaccinului de luni de zile – grupul Bayer spune pentru 20 Minutes că este doar „o evidentă greșeală de exprimare”. „Vaccinurile ARNm nu se încadrează în terapia genică, așa cum termenul este înțeles în mod obișnuit”, adaugă compania.

Terapiile genice ar consta, de fapt, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate și Cercetare din Franta (Inserm), „în introducerea de material genetic în celule, pentru a trata o boală”.

Terapia genică a fost concepută inițial ca o abordare terapeutică pentru bolile monogenice (adică legate de disfuncția unei singure gene), oferind celulelor o genă «sănătoasă» capabilă să înlocuiască gena «bolnavă». Astăzi, modalitățile și indicațiile sunt mult mai largi, cu 65% din studiile clinice referitoare la tratamentul cancerului”, continuă Inserm.

Vaccinurile ARNm împotriva covid-19, precum cele de la Moderna și Pfizer, spre deosebire de vaccinurile „tradiționale”, determină celulele noastre să producă proteina virusului. În ciuda afirmațiilor liniștitoare ale susținătorilor acestei tehnologii experimentale, o serie de oameni de știință de top au avertizat că injectarea de ARN mesager ne expune la pericolul major ca acesta să fie încorporat în ADN, prin transcripție inversă, în felul acesta modificându-ne pentru totdeauna genele.

Citiți și:
Profesorul Christian Perronne despre vaccinul anti Covid-19: Există un risc real de a ne modifica pentru totdeauna genele…
Alexandra Henrion-Caude: „Utilizarea moleculei mARN la oameni sănătoși este nebunie curată. Suntem într-un experiment total!” (I)
Studiu Harvard oferit de Imuno-Medica: Vaccinurile anti-covid-19 ar putea altera permanent ADN-ul genomic uman

 

yogaesoteric
24 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More