Un experiment globalist eșuat

În contextul creșterii rapide a costurilor de trai și al perspectivei unei ierni fără căldură, furia împotriva guvernelor naționale atinge rapid punctul culminant.

Unitatea europeană a fost întotdeauna un concept îndoielnic între o colecție de țări diverse care, din punct de vedere istoric, nu au avut încredere una în cealaltă și nu s-au plăcut reciproc. Forța acestei unități mereu îndoielnice este testată acum, când UE se confruntă cu cea mai mare provocare a sa. Entuziasmul inițial al liderilor UE pentru conflictul cu Rusia s-a diminuat considerabil în ultimele luni, deoarece realitatea războiului ridicol și autodistructiv împotriva Rusiei continuă să se întoarcă spectaculos împotriva lor.

În urma verii lungi și fierbinți din Europa, cetățenii europeni se ridică în număr mare în semn de protest împotriva guvernelor lor. În timp ce liderii naționali continuă să le țină prelegeri oamenilor lor cu privire la sacrificiile necesare pe care este nevoie să le facă pentru a sprijini Ucraina, tot mai puțini sunt cei care sunt de acord cu ei. În contextul creșterii rapide a costurilor de trai și al perspectivei unei ierni fără căldură, furia împotriva guvernelor naționale atinge rapid punctul de ruptură. Germania, Franța, Republica Cehă, Austria și Italia au fost martorele unor imense demonstrații de furie care au panicat serios guvernele lor. În măsura în care multe dintre ele urmăresc acum să dea înapoi și să caute soluții în afara directivelor UE, Ungaria și Serbia au refuzat să se alinieze și și-au asigurat interesele energetice cu Rusia. În timp ce UE a cerut un sistem de împărțire a energiei între statele membre, doar Germania, care este în criză de energie, pare să fie interesată.

Germania a fost principalul beneficiar economic al UE și și-a folosit influența considerabilă pentru a impune condiții dure statelor mai slabe ale UE, în special Greciei, Irlandei, Italiei, Portugaliei și Spaniei. Este de înțeles că aceste țări sunt reticente în a-și împărți rezervele de energie cu o țară care a arătat puțină compasiune față de ele în urma crizei financiare din 2008.

Industriile germane au beneficiat ani de zile de energie la prețuri reduse din Rusia, ceea ce a contribuit în mare măsură la competitivitatea lor globală. Germania aștepta cu entuziasm gazoductul Nord Stream 2 până când America a intervenit și a forțat anularea acestuia. Acum, giganții energetici germani caută să obțină ajutoare guvernamentale pentru a evita falimentul, iar sectorul de producție, cândva dominant, se confruntă cu o distrugere completă dacă nu se realizează o apropiere rapidă de Rusia. Chiar și în acest caz puțin probabil, daunele aduse economiei germane sunt făcute și orice recuperare ar putea dura ani de zile.

Citiți și:
Criza UE este globală
Germania: Companiile avertizează cu privire la iminența dezastrului: Robinetul este închis în cel mai adevărat sens al cuvântului. Fără energie, nicio economie nu poate funcționa

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More