Un fost agent al CIA declară: Hitler a reușit să fugă în Argentina imediat după război

Potrivit unui fost agent al CIA specializat în spionaj, Adolf Hitler nu s-a sinucis în 1945, aşa cum susţine versiunea oficială: dictatorul nazist și-ar fi regizat el însuşi moartea înainte de a fugi în America Latină. M6Info reaminteşte că, de ani de zile, mai multe voci au ieşit în „faţă” pentru a dezminţi versiunea oficială a sinuciderii lui Hitler. Potrivit acestei versiuni, la 30 aprilie 1945, în timp ce în Berlin Armata Roşie avansa iremediabil spre buncărul său, Hitler şi Eva Braun s-ar fi sinucis, dictatorul şi-ar fi tras un glonţ în cap iar amanta lui ar fi înghiţit o pastilă de cianură.

Ca o coincidență, chiar luna aceasta, în România, pe un canal de televiziune prin cablu se difuzează un serial în care mai mulţi experţi în diferite domenii sunt prezentaţi cu investigaţii convingătoare pe aceeaşi direcţie, în diferite zone geografice legate de nazişti şi în primul rând referitoare la America Latină.

700 de documente declasificate

Versiunea sinuciderii celor doi prezentată în cărţile de istorie este contestată de un fost agent al CIA: Robert Baer a putut consulta 700 de documente declasificate de FBI şi, după cum susţine el, Hitler însuşi şi-ar fi organizat sinuciderea înainte de a pleca la bordul unui submarin spre Tenerife, Spania, iar de acolo în Argentina.

Nicio dovadă a sinuciderii sale, în 1945

„Ceea ce facem este să reexaminăm povestea potrivit căreia Hitler a murit în buncărul lui, dar cu cât se cercetează mai mult, cu atât devine mai clar că nu avem nicio dovadă care să arate că aşa ceva s-a petrecut astfel”, explică Robert (Bob) Baer. Potrivit afirmațiilor sale, documentele declasificate şi cercetate de echipa lui nu aduc nicio dovadă că trupul dictatorului nazist a fost identificat la ora aceea, ci dimpotrivă, FBI pare să fi fost interesat de împrejurările sinuciderii sale: „În Germania, armata americană nu a reuşit niciodată să localizeze trupul lui Hitler şi nu a avut niciodată o dovadă incontestabilă că el murise cu adevărat”, se arată într-unul dintre aceste documente.

Deja regăsit în Brazilia

În 2014, o doctorandă braziliancă afirma că l-a regăsit pe Hitler în Brazilia sub identitatea unui bărbat, Adolph Leipzig, care a decedat în 1984, la vârsta de 95 de ani. Tot recent, un individ de naţionalitate greacă a afirmat într-un documentar că la sfârşitul războiului a ajutat mai mulţi demnitari nazişti, între care şi pe Hitler, să plece din Germania spre a se refugia în Argentina.

2016: anul reeditării volumului „Mein Kampf”

Robert Baer şi-a anunţat public teza lui într-un moment în care, pentru prima oară după 1945, în Germania a apărut în librării volumul Mein Kampf, scris chiar de Hitler, eveniment care a stârnit serioase şi fireşti polemici pe plan internaţional. Totul se datorează faptului că este vorba de un document sinistru, în care părintele ideologiei naziste şi al oribilei soluţii finale pentru exterminarea evreilor a făcut să se vorbească din nou despre el.

Două volume, 1948 de pagini, 3.500 de note explicative

Volumul scris de Hitler în 1924-1925, pe când se afla în închisoare în urma unei tentative de puci, nu poate fi editat şi vândut în această formă în Germania şi Austria. Ca urmare, în 2009, la Institutul de Istorie Contemporană (IFZ) din Munchen s-a constituit o echipă condusă de directorul Andreas Wirsching, care a adnotat textul în 3.500 de locuri, ceea ce a făcut ca respectiva cărţulie să ajungă la două volume care însumează 1948 de pagini şi se vinde cu 59 de euro. Scopul editorilor – imunizarea tinerilor în faţa acestui sinistru text. E de văzut dacă ideea lor va avea succes în condiţiile în care, în ţările arabe, cartea se vinde la liber în varianta originală, iar în Tunisia, de exemplu, tinerii sunt tot mai mult atraşi de Hitler şi de Statul Islamic.


Citiți și:

Societatea secretă THULE l-a antrenat pe Hitler, prin ritualuri satanice, să devină Antichristul

Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti
 

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More