Un grup comercial secret acționează împotriva medicinei naturale?

 

De mai multe luni putem urmări războiul FDA împotriva medicinii naturale. Agenţia a eliminat deja ingrediente naturale precum curcumina, boswellia şi aloe vera din lista de substanţe pe care farmaciile cu laborator propriu le pot utiliza pentru a produce tratamente personalizate.

Se poate observa de asemenea că noile reglementări le îngreunează medicilor accesul la medicamente precum vitamina B12 compusă, ceea ce face să crească simțitor preţul vitaminei B12 la fiole administrabile intravenos, care era cândva avea un preț accesibil. Ironia face că Hillary Clinton a afirmat că și ei i se fac aceste injecţii, dar… ea nu are de ce să se îngrijoreze de costul lor.
De asemenea, și accesul la hormonii bioidentici, cum ar fi Estriolul, este îngreunat.

Din păcate, FDA nu este singurul pericol pentru tratamentele naturale. Recent, Federaţia Consiliilor Medicale Statale din SUA (The Federation of State Medical Boards – FSMB) a considerat necesar să facă o declaraţie de poziție, care încurajează medicii să evite să se implice în „utilizarea cabinetului” (în realizarea de remedii compuse în cantităţi mai mari cu scopul de a anticipa nevoile pacienţilor) şi să evite să producă remedii sterile în cabinetele lor. În loc de aceasta, medicii sunt încurajaţi să facă rost de medicamente sterile din farmacii care nu sunt cuprinse în lanţurile farmaceutice comerciale.

Această poziţie a FSMB e șocantă prin absurditatea ei, demonstrând că Federația este condusă de Big Pharma şi că această măsură face parte din efortul de a elimina medicamentele naturale care există pe piaţă. 

Pregătirea remediilor sterile trebuie să fie realizată cu grijă pentru a evita contaminarea, dar atât timp cât un medic are cunoștințele şi echipamentele adecvate – pe care fiecare medic instruit şi responsabil ar trebui să le aibă – orice astfel de risc este diminuat considerabil.

Această poziţie împotriva pregătirii în cabinet a unor remedii sterile ar putea interfera, spre exemplu, cu terapia nutriţională intravenoasă realizată în cabinet, în care medicul introduce într-o pungă de administrare intravenoasă nutrienţii de care are nevoie un anumit pacient. Este posibil ca mulţi medici şi pacienţi să nu aibă alternative pentru procurarea unor astfel de remedii compuse, cu alte cuvinte să nu le fie la îndemână procurarea produselor din farmacia unui spital, de exemplu. Aceasta este probabil şi intenţia FSMB – de a face practicarea medicinei personalizate şi integrative din ce în ce mai dificilă.

De asemenea este foarte stranie această declaraţie de poziţie care încurajează medicii să-şi procure medicamentele sterile de la farmacii care nu fac parte din lanţurile farmaceutice comerciale. S-a dezvăluit de curând că FDA a încercat să elimine farmaciile tradiţionale, care pot produce medicamente personalizate (în laboratorul propriu, din diferite substanţe cunoscute, după rețeta specifică a medicului). FDA a vrut să le forțeze să se înregistreze în schimb ca şi laboratoare farmaceutice, cu specificația clară că nu fac parte din lanţurile farmaceutice comerciale. Dacă acest lucru se va produce, tot ceea ce poate fi preparat în cadrul acestor laboratoare va fi total la cheremul FDA, iar substanţele a căror utilizare este actualmente permisă vor putea fi foarte uşor interzise. Aceasta probabil va elimina de pe piață multe farmacii tradiţionale cu laborator propriu şi vor rămâne doar cele mai mari, care sunt deschise afacerilor, şi care vor fi deţinute de Big Pharma.

FSMB urmează de asemenea directivele FDA în ostilitatea faţă de utilizarea cabinetelor medicale. Încălcând în mod evident intenţiile Congresului SUA, FDA a restricţionat deja în mare parte abilitatea medicului de a păstra remedii în cabinet, la îndemână, spre a le folosi pentru tratamentele de urgenţă ale diferitelor probleme pe care le pot avea pacienţii. Ca reacție la aceasta, Congresul SUA a cerut în mod specific FDA să stabilească modul în care se poate continua utilizarea cabinetului. Atât FSMB cât şi FDA sfidează însă voia Congresului, ca de altfel şi pe cea a publicului american.

Nu este clar dacă declaraţia de poziţie a FSMB a fost adoptată oficial de Federație, dată fiind înclinația ei către acţiuni ce sunt desfăşurate în spatele uşilor complet închise. Dar este clar că această declarație semnalează intenţiile organizaţiei. Până la urmă, această poziție nu reprezintă nimic mai mult decât politica obişnuită a FSMB, care nu a fost niciodată prietena medicinii naturale.

Federația și-a demonstrat antipatia faţă de menținerea și recăpătarea sănătății prin mijloace naturale încă de la mijlocul anilor ʼ90. Atunci a pus în discuție modificarea definiţiei legale a „fraudelor din sănătate” pentru a include în această categorie şi remediile alternative! S-ar părea că FSMB consideră abordările inovative ale medicinii alternative ca fiind nimic altceva decât acte de „şarlatanie” (a se citi: ameninţări la câștigurile medicilor alopați şi a marilor companii farmaceutice). Este prin urmare semnificativ faptul că Federația vrea să restricționeze drastic practica pregătirii de remedii personalizate.

Pentru că acționează pe ascuns, este dificil de spus cine conduce de fapt această federație (care în ciuda numelui său înşelător, este de fapt doar o organizaţie privată) și cine îi stabileşte agenda. Se suspectează, pe baza dovezilor evidente, că FSMB este finanţată şi controlată de Asociaţia Medicală Americană împreună cu industria farmaceutică. Dacă este aşa, înseamnă că și FSMB este una dintre forţele conducătoare din spatele medicinii corupte care există în prezent în SUA.

Mai mult, FSMB urmăreşte să implementeze un program interstatal compact de eliberare a licențelor medicale, în cât mai multe state posibil. Acest program implică existența unei comisii interstatale care să supravegheze procesul rapid de licenţiere a medicilor care doresc obținerea licenței de practică în alte state decât cel din care provin. Această măsură pare a fi rezonabilă la prima vedere, dar se pare că este de fapt o altă tentativă vicleană de a creşte controlul, deja extins, al Federației asupra practicării medicinei – putere care se aşteaptă să fie manevrată astfel încât să fie eliminaţi toți medicii care practică medicină naturală integrativă.

Reglementările FSMB au fost implementate până acum în cel puțin 17 state americane, şi sunt pe cale de legiferare și în altele.


Citiţi şi:

Medicina occidentală este medicina lui Rockefeller

Sfârşitul medicinei cu substanţe chimice: În SUA a fost descoperită o superbacterie rezistentă la TOATE antibioticele cunoscute

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2016

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More