Un înalt oficial al NSA propune: «Ca să scăpăm de terorism, de câte ori are loc un atac terorist, să tăiem fondurile tuturor serviciilor secrete»

 

Cel mai înalt oficial al NSA din istorie care a făcut dezvăluiri publicului, William Binney – director de top care a creat programul agenţiei de supraveghere în masă pentru obținerea informaţiilor digitale, angajat la NSA de 36 de ani şi privit de mulţi ca fiind o „legendă” în agenţie, fost director tehnic superior care a coordonat mii de angajaţi ai NSA – are o puternică sugestie pentru a motiva serviciile secrete americane în prevenirea terorismului.

Binney a afirmat pentru site-ul Washington’s Blog:

„Dacă vreţi să înţelegeţi adevăratul motiv pentru care politicieni, companii şi agenţii sunt implicate în supravegherea în masă, atunci trebuie să priviţi la banii implicaţi. Suma este de 100 de miliarde de dolari anual.

Când directorul NSA, Keith Alexander, a spus că obiectivul agenției este de a «colecta tot», el pur şi simplu a expus motivul pentru tot acest spionaj. Acesta determină guvernul să colecteze an după an cantităţi din ce în ce mai mari de date, ceea ce necesită o sumă din ce în ce mai mare în fiecare an. Şi pentru a o obține, aceștia folosesc frica şi minciunile pentru a ne induce în eroare şi a ne zăpăci, ca să îi lăsăm să ne ia din ce în ce mai mulţi bani, pentru a obţine rezultate foarte slabe.

Astfel că, ori de câte ori are loc un atac terorist, ceea ce trebuie cu adevărat să facem este să cerem tăierea bugetelor tuturor serviciilor secrete. Şi dacă acestea continuă să ne dezamăgească, atunci va trebui să scăpăm de ele şi să începem procesul cu noi agenţii şi cu noi manageri. Se poate face într-un mod foarte simplu, luând persoanele care ocupă cele patru niveluri de putere de la vârful unei agenţii şi înlocuindu-le cu oameni din exterior, cu grade profesionale, dar fără legături cu politica sau cu guvernul.

Sigur, colectarea de informaţii în masă despre toată lumea face guvernul (inclusiv FBI, DEA, DHS, IRS, CIA…) să ştie tot, precum un J. Edger Hoover plin de steroizi sau ca un agent Stasi atotştiutor, cu nişte fişe electronice mult mai complete, exacte, actuale, care pot fi exploatate/folosite pentru interogatorii, bine sistematizate. Aceasta face ca guvernul să fie atotștiutor şi să se afle în poziţia de a manipula şi controla oamenii, exact cum făcea KGB-ul sau Stasi.

De asemenea, aceasta reprezintă o inversare a principiilor fondatoare ale ţării noastre. Se presupune că noi ar trebui să ştim ce face guvernul în numele nostru; guvernul nu ar trebui să știe ce facem fiecare din noi, decât dacă are un motiv întemeiat să vadă ce facem.

Dar pentru aceasta e nevoie de o presă care să vrea să îşi facă treaba şi să ţină publicul informat.”

În China antică, medicii erau plătiţi doar dacă pacienţii lor erau sănătoşi. Dacă pacienţii se îmbolnăveau, nu își mai plăteau doctorii. Propunerea lui Binney este analoagă: agenţiile de informaţii/serviciile secrete să fie plătite doar atât timp cât asigură apărarea poporului şi menţin securitatea naţională „sănătoasă”, iar dacă apar atacuri teroriste, să li se oprească finanțarea.


Citiţi şi:

Ceea ce s-a petrecut în noiembrie la Paris arată că «supravegherea în masă» nu are niciun efect în combaterea terorismului!

Supravegherea în masă şi modelarea comportamentului în era digitală. Ce se mai poate face?

 

yogaesoteric
8 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More