Un jurnalist arab a dezvăluit şi a demolat lumea musulmană într-o emisiune TV de pe Al Jazeera. Este un miracol că mai trăiește!!!

Ceea ce veți citi mai jos pare ireal. Faptul că un arab musulman face o astfel de analiză dură propriei culturi, propriului neam, pare uluitor de curajos și este aproape un miracol că încă nu a fost asasinat. Practic, nici cel mai înrăit dușman al lumii islamice nu ar fi spus într-o emisiune ce spune acest om. Dezbaterea a avut loc în anul 2009, la televiziunea Al Jazeera din Qatar. Iată mai jos câteva dintre afirmațiile acestuia, urmate de conturarea contextului istoric în care au fost făcute.

Prezentatorul:
73% dintre telespectatori cred că arabii reprezintă o mare putere și au o mare influență etc.

Scriitorul și ziaristul algerian Anouar Malek: În fapt, această cifră nu indică decât un singur lucru. Arabii sunt o ţintă a fantasmelor şi au un orgoliu deplasat. Un orgoliu prostesc care nu face bine nimănui. Acest orgoliu prostesc este profund înrădăcinat la ei, la un nivel inimaginabil. Este atât de profund ancorat încât ei cred că ar putea să meargă şi pe lună. Întrebaţi-vă telespectatorii dumneavoastră dacă ei ar putea să creadă că arabii ar putea să meargă pe Lună până în 2015. Ei vă vor spune fără să ezite ca da, ei ar putea să meargă până pe Lună. Dar, în numele lui Allah, arabii nu sunt în stare să meargă mai departe de poarta casei lor. Ce spun ei sunt de fapt cuvinte goale.

Cu toată onestitatea vă spun că arabii sunt aşa de înapoiaţi încât ei nu sunt adaptaţi civilizaţiei actuale. Ei exportă doar șaorma, falafel, bame și toate tipurile de droguri în Europa, pretinzând că aduc ceva bun Europei civilizate: Ei numesc aceste lucruri civilizaţie. Şefii de state arabe sunt imaginea în oglindă a popoarelor lor. Ei nu vin de pe planeta Marte, ei provin din poporul lor şi împart cu acesta aceleaşi credinţe şi convingeri. Dacă dumneavoastră plasaţi un cetăţean arab la putere… Eu provoc orice cetăţean arab susceptibil de a deveni conducător de a conduce mai bine decât conducătorii arabi. Nu este nicio diferenţă între conducătorii arabi şi popoarele arabe. Ei pot fi puşi toţi în acelaşi coş pentru că toţi sunt arabi.

Arătaţi-mi un singur lucru inventat de către arabi care să constituie un stâlp de temelie pe care se sprijină civilizaţia umană. Ei nu au inventat nimic. Dar oare arabii citesc? Cetăţeanul evreu citeşte 35 de cărţi pe an. Cetăţeanul european citeşte cel puţin 40 de cărţi, în timp ce cetăţeanul arab… 80 de arabi laolaltă citesc o singură carte pe an. Statisticile poliţiei arată că cea mai mare parte din site-urile web pe care arabii le vizitează sunt site-uri cu caracter pornografic. Realitatea arabă este o realitate a eşecului. Noi suntem învinşi politic, militar, economic, social şi chiar psihologic. Discursul nostru este un discurs complotist: noi îi acuzăm pe alţii de toate relele din lume…

P.: Luaţi ca exemplu Egiptul. Ce poate oferi lumii o mare ţară arabă?
A.M.: Nimic, Egiptul nu este capabil de nimic. Egiptul nu are decât bame şi o spun cu toată ironia din lume. El trăieşte din ajutor american. Fără acesta egiptenii ar muri de foame. Egiptul este incapabil de a intra în război din raţiuni strategice şi militare în acelaşi timp. El este neputincios.

P.: Egiptul nu a câştigat câteva războaie?
A.M.: Nu, războiul din 1973 nu a fost o victorie. A fost o înfrângere în plus.

P.: Nu a câştigat războiul?
A.M.: Nu. Acesta a fost urmat de acordurile de la Camp David câţiva ani mai târziu. Egiptul nu a câştigat războiul. Nicio ţară arabă nu a câştigat acest război (cu Israel). Nu a avut loc nicio victorie demnă de acest nume. Noi nu am avut decât înfrângeri, dar pe care le îmbrăcăm ca pe nişte victorii. Noi aruncăm întotdeauna vina pe colonizatori, pe colonizare, în timp ce noi suntem adevăraţii responsabili de ceea ce ni se petrece. Priviţi comportamentul arabilor în occident și cum trăiesc ei acolo. Eu jur pe Allah că ei sunt exemple rele de urmat. Când auziţi de hoţi în Europa, aproape întotdeauna este vorba despre arabi. De fiecare dată când un tânăr hărțuieşte o tânără în Londra sau Paris, este vorba de un tânăr arab.

Contextul

Pe 25 ianuarie 2012, jurnalista Sarah Diffalah semna un articol pe www.nauvelabs.com, cu titlul „Anouar Malek, cel care a torpilat misiunea Ligii Arabe”, în care relatează despre momentul în care, pe 6 ianuarie 2012, acesta a demisionat din cadrul misiunii observatorilor Ligii Arabe din Siria, punând Damascul, Liga Araba și țara sa de origine, Algeria, într-o lumină proastă.

„Îmbrăcat încă cu vesta portocalie de observator, jurnalistul și scriitorul a făcut primele declarații canalului de televiziune Al-Jazeera: «Mă retrag, pentru că sunt pe cale să devin un servitor al regimului. Am fost martorul unor scene oribile, corpuri arse… Nu au retras tancurile de pe străzi. Doar le-au ascuns și le-au desfășurat din nou după ce noi am plecat… Misiunea e o farsă, iar observatorii au fost niște găgăuțe.»”

Ce să fi urmărit Malek cu decredibilizarea pe mai departe a unei organizații (Liga Arabă) și așa acuzată continuu că nu e altceva decât o formă fără fond, sfâșiată de războaie intestine?

„Am demisionat din cauza raporturilor primite de la generalul Mohammad Al-Dabi, care nu prezentau corect cele văzute de noi pe teren. Punctul de vedere prezentat era cel mai adesea cel al conducătorilor orașelor și nu al opozanților, de exemplu. Raportul său nu reflecta deloc situația reală.”

Malek, apărător al drepturilor omului și fost ofițer în armata algeriană, este rezident francez din 2006, grație unui statut de refugiat politic. Ministrul afacerilor externe algerian, Mourad Medelci, precizează că jurnalistul ,,nu reprezintă statul algerian”. Acesta a devenit, dimpotrivă, o țintă pentru autoritățile din Algeria.

Anouar Malek a fost ales de Comitetul arab pentru drepturile omului, cu sediul la Paris, pentru a-l reprezenta. Într-un interviu acordat cotidianului algerian El-Watan, jurnalistul afirma: „Declarațiile ministrului algerian dezvăluie faptul că e un apărător al regimului Bashar al Assad”, iar pe unii dintre observatori îi acuză că se află în solda guvernelor țarilor din care provin și nu a Ligii Arabe: ,,Toate raportările făcute de aceștia sunt niște minciuni”.

Urmărit pentru a fi ucis, Anouar Malek promite că va scrie o carte pentru „copiii-victime ale acestui război”.

Citiţi şi:

Un avertisment cutremurător pentru Europa ce provine de la directorul Centrului de drept arab şi musulman

Islamizarea Europei în cifre

yogaesoteric
14 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More