Un medic de familie își refuză pacienții care nu se vaccinează

Medicul Cătălin Petrencic, care profesează în comuna Mănăstirea din județul Călărași, a reușit să scandalizeze întreaga țară cu o postare pe Facebook, numită ANUNȚ PUBLIC, în care a declarat, nici mai mult nici mai puțin, că toate persoanele înscrise pe lista lui de medic de familie care nu se vaccinează anti-covid, la recomandarea lui, vor fi scoase de pe listă și nu vor mai beneficia de asistență medicală din partea lui. Anunțul a stârnit furia oamenilor și a ajuns subiect de dezbatere publică.

Într-o țară liberă, un astfel de demers este incalificabil. Actul medical este necesar să fie informat și cu consimțământ și el nu poate fi obiectul unor condiționări sociale sau a unui șantaj. Cu atât mai mult cu cât vorbim de un vaccin aflat în fază experimentală, ale cărui efecte pe termen mediu și lung nu sunt cunoscute… În acest context, lumea a înțeles că este necesar să penalizeze exemplar gestul medicului, pentru a nu se umple țara de doctori cu apucături de Mengele! În consecință, medicul Cătălin Petrenciuc este în acest moment invadat pe pagina sa de Facebook cu mesaje de contestare, unele de-a dreptul violente sau vulgare. Pur și simplu, este „măcelărit”, ca să folosim o expresie plastică…

În același timp, avocata Diana Șoșoacă a anunțat public că va face demersuri împotriva medicului, inclusiv pe linie penală, și a publicat pe pagina sa de Facebook textul convenției de la Oviedo care stipulează ce înseamnă consimțământul în cazul actului medical, un aspect pe care Cătălin Petrenciuc pare că nu îl înțelege. Postarea publică a acestui medic este impardonabilă și este cazul să răspundă pentru ea!

Iată mesajul care a stârnit furia națională, publicat de medicul Cătălin Petrenciuc pe Facebook:

ANUNŢ PUBLIC,

Asiguraţii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligaţia «să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului».

Conform acestui articol de lege, anunţ public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-covid 19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienţii care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări şi nu am avut reacţii adverse decât foarte puţine şi minore. Cred în vaccinuri, chiar şi în cele nou apărute sau schimbate în aceşti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activităţii de prevenţie. În toţi aceşti ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil şi i-am cerut să-i ia fişa şi să se mute la alt medic. Ceea ce a şi făcut.”

P.S. Guvernul a anunțat recent că medicii de familie vor primi bonusuri financiare pentru a se implica profund în procesul vaccinării anti-covid!!! Asta o fi și miza lui Petrencic?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More