Un nou proiect de lege american introduce practici genetice care reactualizează eugenismul

de George Preda

În decembrie 2007, fostul preşedinte american George Bush, a semnat un proiect de lege care prevede stocarea şi utilizarea în scopuri experimentale a materialului genetic al nou-născuţilor, fără consimţământul părinţilor. 

Sub o denumire evident manipulatoare – „Legea monitorizării genetice a nou-născuţilor care salvează vieţi” (The Newborn Screening Saves Lives Act sau  S 1858) – aceasta pregăteşte terenul pentru constituirea unei baze de date naţionale cu material genetic. Ministerul Sănătăţii din SUA a declarat că această lege face parte dintr-un plan naţional mai amplu, ce vizează prevenirea şi pregătirea faţă de posibile situaţii de urgenţă, ce pot să apară inclusiv în domeniul sănătăţii publice. 

Iată ce prevede noua lege:

– stabilirea unei liste de analize genetice la care să fie supuşi nou născuţii,
– reguli de stocare a informaţiilor genetice în bazele biologice de date
– protocoale pentru a reglementa  schimburile de informaţii genetice
– sisteme de monitorizare a stării de sănătate a indivizilor diagnosticaţi încă de la naştere ca având defecte genetice (principiu care ţine de practicile eugenice, aplicate de nazişti)
– utilizarea informaţiilor de către guvern pentru a identifica, lista şi studia predispoziţiile genetice ale indivizilor şi familiilor,
– utilizarea materialului genetic pentru realizarea de teste, experimente şi cercetări fără a fi nevoie de consimţământul părinţilor.

Aceste măsuri nu vor fi aplicate doar nou-născuţilor, ci şi bebeluşilor de până la şase luni.

Departamentul Sănătăţii din statul Minnesota, unde această lege a fost aplicată pe ascuns, pentru a testa reacţia publicului, a anunţat la presiunea părinţilor şi a unor asociaţii medicale, că a realizat deja recoltarea materialului genetic de la 780.000 de nou născuţi. Dintre aceştia, sângele şi ADN-ul a 42.210 de copii  au fost utilizate în diverse experimente şi cercetări ale guvernului. Totul fără acordul părinţilor.

„Consiliul Cetăţenilor asupra Serviciilor Medicale” (Citizens’ Council on Health Care, CCHC) a fost unul dintre organismele care au acţionat în justiţie Departamentul Sănătăţii din Minnesota.  Twila Brase, preşedinta CCHC a declarat : „Această lege este neconstituţională şi crează un periculos precedent. Ea va face ca în curând ADN-ul tuturor americanilor să fie stocat în bio-băncile genetice ale guvernului şi considerat proprietatea acestuia. ADN-ul prelevat la naştere fără consimţământul părinţilor transformă fiecare cetăţean american într-un cobai.”

Citiţi şi:

Epidemiile şi războaiele, metode criminale de control al populaţiei

Problema suprapopulării – o problemă artificială


yogaesoteric
31 ianuarie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More