Un politician israelian proclamă supremația rasei evreiești

 

Un parlamentar din partidul Likud aflat la guvernare a declarat că „rasa evreiască” este cea mai inteligentă din lume și deține „cel mai bun capital uman”, motiv pentru care, spune el, opinia publică israeliană nu a crezut în acuzațiile care i-au fost aduse prim-ministrului Benjamin Netanyahu, relatează Times of Israel.Miki Zohar

Miki Zohar a făcut aceste comentarii în timpul unei dezbateri radio pe tema anchetelor realizate în mai multe cazuri de corupție care îl vizează pe Netanyahu.
Afirmațiile sale au dat naștere unor dezbateri aprinse pe Twitter cu cei din Partidul Arab, care au remarcat că politicianul Likud a folosit un limbaj similar naziștilor în timpul Holocaustului privind „rasa evreiască”.

„Vă pot spune ceva foarte simplu. Nu puteți să-i păcăliți pe evrei, indiferent de ce se spune în mass-media. Publicul din Israel este unul care aparține rasei evreiești, iar întreaga rasă evreiască deține cel mai bun capital uman, cel mai deștept și cel mai înțelept. Publicul știe ce face prim-ministrul pentru țară și cât de bun este la job-ul lui”, a spus Zohar.

În replică, un politician din Partidul Arab a scris pe Twitter, lângă o imagine a lui Zohar: „Un funcționar ales în «statul evreiesc» prezintă: «teoria rasei»”.

La 28 februarie 2019, procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunțat că decis să ceară inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru acte de corupție – luare de mită și abuz de încredere în trei dosare. Este prima dată în istoria Israelului când un premier în funcție este acuzat oficial de fapte penale.


Citiți și:

În Israel, un arab ce este ucis stârnește doar un căscat de plictiseală 
Regândind teoria «banalității răului» (I) 

 

yogaesoteric
16 martie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More