Un profesor a fost demis de la universitate deoarece a demonstrat absurdul ideologiei trangender. Neintimidat, şi-a dat în judecată angajatorii


„Nu le permitem să voteze, nu le permitem să conducă – și totuși îi vom lăsa la vârsta de opt, nouă ani să decidă că nu mai sunt de gen masculin sau feminin? De necrezut!”


Un profesor de la Universitatea din Louisville și-a dat în judecată angajatorii după ce a fost demis dintr-o poziție înaltă pentru exprimarea de puncte de vedere asupra disforiei de gen neconforme curentului actual de opinie, afirmând că acei copii care insistă că sunt transgender nu ar fi cazul să fie imediat crezuți pe cuvânt.

Dr. Allan M. Josephson a fost inițial șeful Departamentului de Psihiatrie și Psihologie a Copiilor și Adolescenților, dar a fost retrogradat la o poziție inferioară după ce activiștii au „sunat alarma” în privința opiniilor profesorului exprimate în decursul unei conferinţe pe tema disforiei de gen la copii – iar câteva luni după aceea, Universitatea a decis să nu-i reînnoiască contractul.

În plângerea lui Josephson se argumentează că activiștii și unii dintre colegii lui au solicitat să fie „sancţionat disciplinar” pentru comentariile ce i-au „tulburat”. Dar care au fost aceste comentarii chipurile incalificabile ce au dus la demiterea profesorului?

Vorbind la o conferință în anul 2017, Josephson a afirmat că în cazul copiilor în vârstă de șapte, opt, nouă ani nu este indicat să le fie neapărat acordată încrederea de a decide că sunt de un gen diferit.
„Nu le permitem să voteze, nu le permitem să conducă – și totuși îi vom lăsa la vârsta de opt, nouă ani să decidă că nu mai sunt de gen masculin sau feminin? De necrezut!”

Josephson a ripostat împotriva ideii că dacă un copil insistă că este de un gen diferit, atunci este musai adevărat, spunând că există mulți alți factori psihologici ce îi pot face să-și exprime astfel de sentimente.

Profesorul a dat exemplul unei paciente ce a fost grav abuzată în copilărie și care apoi a decis că dorește să se identifice ca fiind de gen masculin deoarece „experienţe rele s-au petrecut” atunci când a fost fetiță. „Nu vroiam să am nimic de-a face cu acea persoană și cu experienţele prin care am trecut”, a spus el, citând-o pe pacientă.

Dar datorită activismului transgender, părinților li se inoculează mesajul că ar fi necesar să accepte instant și să susţină spusele copiilor despre genul lor, fără întrebări. Josephson a adăugat că ideologia transgender poate fi „neglijentă în ceea ce privește necesitatea dezvoltării abilităților de adaptare și de rezolvare a problemelor” de care au nevoie copiii.

Făcând referire la activiștii ce susțin că folosirea toaletelor caracteristice sexului genetic este „prea stresantă” pentru acești copii, Josephson a afirmat că „În procesul dezvoltării suntem supuși constant anumitor tipuri de stres” iar aceasta „face parte din dezvoltarea umană” și nu este indicat să fie tot timpul ocolite asemenea situaţii pentru a evita ca micuţii să se simtă „inconfortabil”.

Josephson a spus de asemenea că activismul transgender poate împiedica diagnostice corecte pentru alte probleme de sănătate mintală.
„Depresie, anxietate, abuz de substanțe – este cât se poate de clar că acești tineri au parte de mai multe probleme psihiatrice decât restul pacienților – și cum se explică acest fapt? Este necesar să-l explorăm.”

Stigmatizarea societală, a adăugat, nu este „de ajuns pentru a explica toate problemele de sănătate mintală” și „nu este o ipoteză unitară ce explică totul”.

În plângerea lui Josephson se menționează că personalul universității a continuat să-l „desconsidere și să-l critice” în lunile care au urmat retrogradării sale. Se susține că situația „a cauzat daune ireparabile carierei profesionale și reputației” profesorului și se remarcă faptul că a primit note maxime în revizuirile anuale din anii 2014, 2015 și 2016, precedenţi incidentului.

Josephson este reprezentat de către grupul legal conservator Alliance Defending Freedom (ADF). Travis Barham, avocat al ADF a declarat pentru Campus Reform că acest caz al profesorului Josephson reprezintă un mesaj greșit în privința libertății de exprimare la universități, unde toleranța ar fi necesar să fie „o stradă cu două sensuri” și „o piață de idei, nu numai linii directoare pentru un singur tip de gândire”.

Citiţi şi:

Dr. Michelle Cretella – Pericolele ideologiei transgender

TRANS-TIRANIA. Într-o lume transgender, identificarea biologică a femeii şi a bărbatului este ilegală. Se petrece deja în unele ţări occidentale…

 

yogaesoteric
25 mai 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More