Un profesor de la Cambridge trage semnalul de alarmă: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime. Până în 2030 oamenii nu vor mai face amor deloc

 

David Spiegelhalter, statistician şi autor al cărţii Sex By Numbers, estimează că, „dacă acest ritm se menţine, până în 2030 oamenii nu vor mai face amor deloc”.

Oamenii întreţin din ce în ce mai puţine relaţii intime, iar de vină sunt seriale populare precum Game of Thrones, dar şi serviciile de streaming video precum Netflix, susţine un profesor de la Cambridge.

Potrivit profesorului David Spiegelhalter, cuplurile active din punct de vedere sexual, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani, făceau dragoste, în medie, de 5 ori pe lună în 1990. Frecvenţa a scăzut la patru contacte sexuale pe lună în 2000 şi la 3 în 2010, scrie Go4it.

Cercetătorii susţin că oamenii devin dependenţi de seriale TV şi că urmăresc mai multe episoade într-o seară. Astfel, nu mai au timp să întreţină relaţii intime. Soluţia ar fi petrecerea timpului în cuplu, departe de orice fel de ecrane sau dispozitive care distrag atenţia.

Previziunea lui Spiegelhalter este sumbră, dar nu se compară cu cea făcută de un futurolog cunoscut. Acesta estimează că până în 2050 oamenii datorită decăderii morale şi spirituale vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane.

„La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.


Citiţi şi:

20 de motive pentru a face dragoste ore şi ore în şir numai cu continenţă

Genetica şi tantra – secretele neuro-hormonilor şi fericirea în cuplu (1)

Viaţa sexuală la români: o problemă socială?

 

yogaesoteric
19 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More