Un studiu recent al psihologilor de la universitatea din Chicago confirmă într-un mod indirect legea rezonanţei oculte


profesor yoga Gregorian Bivolaru

S-a constatat că atunci când se află în faţa ecranului şi urmăresc un film plăcut şi interesant, emoţiile sutelor de spectatori se sincronizează în mod spontan şi apoi se uniformizează. Fără îndoială că multe fiinţe umane şi-au pus întrebarea de ce este mult mai plăcut să vizionăm împreună cu sute sau mii de spectatori un film romantic, care ne emoţionează profund, sau o spumoasă comedie, care ne face să râdem în hohote?

De curând, psihologii de la universitatea din Chicago, SUA au constatat în urma unui studiu laborios că atunci când sute sau mii de spectatori vizionează împreună, în aceeaşi sală, un film interesant care le captează din plin atenţia, apare un fenomen uimitor, care a fost supranumit „PROCES DE SINCRONIZARE EMOŢIONALĂ PROFUNDĂ“ şi care îi face aproape pe toţi spectatorii să vibreze la unison.
 
Psihologii de la Universitatea din Chicago, SUA au realizat un studiu interesant, în cadrul căruia au filmat feţele spectatorilor care urmăresc împreună în aceeaşi sală un film foarte interesant, iar ulterior acest studiu a fost extins şi au fost, de asemenea, filmate feţele telespectatorilor care urmăresc câte 10, 15 împreună un anumit program TV foarte interesant. Constatările lor au fost uimitoare. În urma analizării atente a datelor, ce au fost mai întâi filmate în cadrul acestui studiu, s-a constatat o unificare uimitoare a emoţiilor pe care filmele sau emisiunile TV interesante urmărite împreună, în grup, le declanşează. Astfel de procese surprinzătoare pot fi constatate cu uşurinţă atunci când este vizionat filmul pe care a fost înregistrată expresia de pe feţele spectatorilor sau ale telespectatorilor. Aproape tot ceea ce resimt toţi spectatorii dintr-o sală de spectacol care urmăresc cu multă atenţie un film foarte interesant conduce, în mod gradat, la apariţia unei SUI GENERIS stări de empatie, care tinde să formeze printre toţi spectatorii o impresie generală dominantă.
 
Atunci când vizionăm împreună cu alte sute de spectatori un film plăcut şi foarte interesant, care ne captează atenţia, suntem într-un mod inefabil reconfortaţi atunci când percepem la unison cu sutele de spectatori un flux de sentimente şi trăiri empatice care provin de la toţi ceilalţi oameni ce sunt prezenţi în sală. Datorită acestei sincronizări emoţionale care se instalează, propriile noastre sentimente şi trăiri sunt mult îmbogăţite, iar în finalul unui spectacol la care asistăm împreună cu sute de alţi spectatori, starea de bine lăuntric şi plăcerea estetică ce este resimţită sunt mult mai pregnante, experienţa globală ce este savurată în acest mod durând mai mult timp.
 

Aceste cercetări au evidenţiat că stările de catharsis (purificare psiho-emoţională) care se declanşează într-un grup de sute de spectatori sunt, de asemenea, caracterizate de acest proces de sincronizare emoţională profundă. Tot ceea ce declanşează aceste procese profunde de sincronizare emoţională caracterizează de fapt apariţia unei experienţe colective empatice, care este declanşată întotdeauna de o tainică rezonanţă.
 
Contrar acestor fenomene, s-a constatat că atunci când într-o sală se află un singur spectator, care vizionează singur exact acelaşi film care a declanşat, atunci când erau sute de spectatori în sală, toate aceste fenomene amintite mai sus, procesul de sincronizare emoţională profundă nu mai apare. Dincolo de aceste aspecte, care au fost în mod obiectiv constatate, procesele de sincronizare emoţională profundă confirmă, totodată, în mod indubitabil, adevărul şi existenţa legii rezonanţei oculte.

 
 

Citiţi şi:

Misterele dezvăluite ale simpatiei, patemiei şi empatiei

Legea rezonanţei 

 

yogaesoteric

octombrie 2008

 
 

 

Also available in: Français

1 Comentariu
 1. Doar doua cuvinte spune

  Concluzie bună, dar foarte primitivă. Este un experiment plin de informații din care cercetătorii au tres doar o concluzie extrem de simplă si evidentă de sute de mii de ani. La slujbe, procesiuni si încântații religioase apare același efect.

  Psihosimcronizarea înseamnă mai mult decât, filme, religie etc. se poate folosi și in telepatie, in psihoterapie (hipnoză siai ales hipnoză la distanță).

  De exemplu in yoga avem mantre vizuale, acustice sau mai avansate.
  In magie, medium, vrăjitorie avem rezonanță captată de obiectele personale ale unor persoane.
  Sa nu întunecăm subiectul se stie ca oamenii puteau comunica la distanțe foarte mari, prin utilizarea mantrelor sau cristalelor.
  Totul poate fi demonstrat prin fenomene ale fizicii cuantice.

  Dacă aveți măcar puțină putere de concentrare si vă eliberati mintea ușor puteți încerca un experiment de telepatie cu persoană la fel de antrenată. Goliți amândoi mintea si folosiți un sunet de fundal in frecvență joasă sub 140-600 hz. Relaxați-va și gândiți-va formulând ce doriți sa îi spuneți acelei persoane imediat ce este posibil.
  Posibil să descoperiți destul de repede că telepatia nu este doar o glumă proastă. Personal va confirm că există si funcționează tare si clar indiferent de distanță.

  Concluzia mea este ca vedem prea puțin, pentru că am învățat toată viața să ne uitam în direcția sugerată nu si in directia potrivită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More