Unele aspecte generale referitoare la momentul de hiatus solar al echinocțiului de primăvară

de profesor yoga Gregorian Bivolaru


Încă de la început vă rugăm să reflectați cu toții la următoarea idee forță, idee ce este necesar să vă călăuzească pașii aproape de fiecare dată atunci când vi se dezvăluie un important adevăr spiritual: „Uneori ființele umane se împiedică în mod necesar de un important adevăr spiritual, dar apoi numai cele proaste, fluctuante, năuce, smintite și superficiale, care nu prea știu ce vor se ridică și merg besmetice mai departe. Astfel de sărmane ființe umane ratează de fiecare dată șansele extraordinare pe care bunul DUMNEZEU le oferă”.

Este necesar să aveți în vedere că spirala ce vă pune la unison cu momentul de hiatus solar al echinocțiului de primăvară este o astfel de șansă. Având în vedere toate acestea, este tocmai de aceea necesar să aspirați frenetic cu această ocazie spre a fi fiecare dintre voi ființa umană potrivită și din plin pregătită ce se integrează în mod optim într-un moment astrologic benefic, cu totul excepțional. În măsura în care veți conștientiza din plin, fără încetare, tot ceea ce se petrece în acest moment excepțional, veți beneficia apoi, grație unei conștientizări plenare și profunde, de un astfel de moment astrologic excepțional care este totodată pentru fiecare dintre noi un dar divin.

Spre a înțelege cât mai bine toate acestea, considerăm că este binevenit să vă amintim că întotdeauna „sferele tainice de forță ale astrelor înclină, impulsionează, dar nu determină.” Totuși, în măsura în care devenim din plin conștienți de influxurile astrale benefice ce se manifestă într-un astfel de moment astrologic privilegiat, benefic, în măsura în care asimilăm din plin în universul nostru lăuntric aceste energii subtile benefice, grație unei conștientizări exemplare, ne integrăm și devine cu putință să participăm cu toții la unison la manifestarea obiectivă a unui astfel de moment astrologic benefic, excepțional. Pentru aceasta este esențial să conștientizăm fără încetare tot ceea ce se petrece prin oglindire aici și acum.

Aceasta presupune să ne branșăm plenar la momentul prezent. Luând în considerare așa cum se cuvine aceste aspecte, este necesar să lecturați cu multă atenție aceste aspecte lămuritoare înainte de a participa la spirala specială de hiatus a momentului solar al echinocțiului de primăvară. Participând cu o mare dăruire, cu o mare aspirație și urmărind să conștientizați plenar fenomenele de rezonanță benefice ce survin în mod obiectiv veți conștientiza în felul acesta cât mai bine ceea ce se petrece din punct de vedere subtil și ceea ce se manifestă atunci. 

Vă rugăm să luați aminte că un astfel de moment benefic cum este momentul hiatusului solar al echinocțiului de primăvară este totodată pentru noi toți un dar, ascuns pentru cei obtuzi, pentru cei sceptici, pentru cei nereceptivi, pentru cei letargici, ce ne este oferit de Dumnezeu.

Un astfel de moment ne ajută, în măsura în care suntem pe fază, în măsura în care declanșăm în universul nostru lăuntric un proces de rezonanță ocultă plenar și profund, un astfel de moment ne ajută să pătrundem tainele firii și face cu putință să savurăm, la modul spiritual vorbind, tainele uimitoare ale rezonanțelor oculte astrale. Toate acestea sunt posibile printr-o focalizare fermă și continuă a atenției, altfel spus printr-o conștientizare optimă a acestui moment inefabil de hiatus ce ne oferă în același timp ocazia de a experimenta plenar și profund taina branșării în continuitate la momentul prezent, în momentul prezent.

Ținem să vă amintim că întreaga analiză astrologică a momentului de hiatus al echinocțiului de primăvară din acest an, ce vă va fi prezentată, are drept obiect ceea ce am putea numi harta astrală ce este realizată pentru localitatea București, România. Cu toate că în mod normal efectele subtile ce sunt asociate atât ascendentului cât și descendentului, dar și mijlocului cerului sau diferitelor case astrologice, ar fi necesar să caracterizeze doar zona pentru care a fost structurată această temă astrală, respectiv România, este util să menționăm că datorită efectului ocult de multiplicare ce survine în avalanșă, efect ce este declanșat de integrarea și meditația pe care o realizăm în spirală yang, apare totuși în felul acesta un sui generis ecou benefic planetar ce se declanșează prin intermediul energiilor subtile spirituale ce apar în cadrul spiralei yang ce este organizată cu ocazia momentelor de hiatus la care, după cum știți, participă un număr foarte mare de ființe umane.

În absența acestui fenomen ocult supranumit efect de multiplicare, efect ce generează manifestări subtile profund benefice ce survin chiar la scară planetară – este necesar să vă amintim că acest efect a fost deja evidențiat în mod științific, în mod clar de către cercetătorii ce activează în cadrul proiectului conștiinței globale Global Consciousness Project – în absența acestui proces pe care l-am amintit aici, toate precizările, precum și toate efectele specifice ce sunt asociate, nu ar avea desigur decât o semnificație locală. Altfel spus, în cazul de față toate acestea ar caracteriza doar zona pentru care s-a realizat în prealabil această astrogramă, respectiv localitatea București din România.               

Prin urmare este important să reținem că toate informațiile astrologice pe care vi le vom prezenta în legătură cu aspectele locale, cum ar fi casele astrologice, ascendentul, descendentul, mijlocul cerului sau nadirul sunt în felul acesta valabile și descriu în primul rând ambianța subtilă astrală ce este asociată realizării spiralei yang, spirală ce va avea loc în localitatea București, România, cu ocazia momentului de hiatus, dar care, datorită fenomenelor cu totul extraordinare de amplificare cât și grație efectului tainic al spiralei yang la care participă un număr foarte mare de ființe umane, respectivele aspecte locale vor putea caracteriza apoi întreaga ambianță planetară și o vor impacta în mod benefic, în strânsă legătură cu efectul de avalanșă ce se declanșează în momentul ocult al hiatusului echinocțiului de primăvară.

Spre a înțelege cât mai bine toate acestea, vă vom prezenta mai întâi anumite aspecte esențiale referitoare la momentul ocult de hiatus al echinocțiului de primăvară. Este esențial să rețineți că de fapt, cu ocazia momentului echinocțiului de primăvară sfera subtilă de forță a Soarelui intră, ca să spunem așa, în constelația zodiacală a Berbecului. Altfel spus, cu acea ocazie sfera subtilă de forță a Soarelui se află la 0 grade în cadrul constelației zodiacale a Berbecului.   

Din punct de vedere astronomic, acest moment special marchează începutul primăverii astronomice și totodată indică faptul că atunci ziua este în mod riguros egală cu noaptea. Atunci când privim toate acestea din perspectiva astrologică și chiar dintr-un punct de vedere ezoteric putem spune că acest moment privilegiat de hiatus reprezintă, ca să spunem așa, sfârșitul unui ciclu evolutiv și marchează în același timp semnul unui nou început, al unui următor ciclu evolutiv care, metaforic vorbind se va manifesta pe o nouă octavă superioară a desfășurării spațio-temporale.

În felul acesta, pe durata manifestării la apogeu a hiatusului echinocțiului de primăvară, ființa umană ce se branșează din plin la acest moment astrologic obiectiv are posibilitatea să conștientizeze încheierea sau chiar finalizarea cu succes a unor acțiuni, a unor procese sau fenomene ciclice evolutive și totodată i se oferă posibilitatea să se pregătească din punct de vedere spiritual pentru o integrare armonioasă, benefică, într-un nou ciclu temporal care începe atunci. Altfel spus, ea are posibilitatea să se integreze în mod armonios în noul an zodiacal.

Tocmai de aceea este necesar să ne dăm seama că datorită procesului de rezonanță ocultă cu energiile subtile ale constelației zodiacale a Berbecului, proces de rezonanță ocultă ce se declanșează și se manifestă cu o mare intensitate cu ocazia momentului de hiatus al echinocțiului de primăvară toate ființele umane ce aspiră într-un mod ferm și frenetic să se transforme, să evolueze din punct de vedere spiritual vor beneficia astfel de un fenomen de amplificare în felul său extraordinar a energiei subtile a voinței, a încrederii în sine, a unei integrări plenare în ambianța spirituală macrocosmică, a conștientizării realității inefabile a liberului arbitru precum și a capacității de regenerare pe toate nivelurile, aceasta datorită exaltării sferei subtile a soarelui ce se integrează în această constelație zodiacală.

Înțelegând așa cum se cuvine toate acestea, devine cu putință să ne dăm seama că această conjunctură astrală excepțională ne oferă posibilitatea de a declanșa un proces de rezonanță ocultă intens, amplu și profund cu ipostaza dumnezeiască misterioasă și nesfârșită a începutului, sau mai precis spus cu momentul eternului început dumnezeiesc. Astfel devine pentru fiecare dintre noi cu putință să intenționăm și apoi să inițiem noi acțiuni benefice, iar astfel devine cu putință să inițiem, să începem noi procese în mod dumnezeiesc inspirate și care sunt pe deplin integrate în armonia dumnezeiască macrocosmică existentă.

Este de asemenea necesar să avem în vedere că aceste energii subtile astrale ce se manifestă cu această ocazie îi oferă ființei umane inițiate capacitatea de a finaliza, de a încheia cu succes manifestarea unui proces benefic, manifestarea unui fenomen de mare anvergură sau a unei acțiuni ce a fost începută în trecut.  

De asemeni, ființei umane inițiate i se oferă posibilitatea de a stopa într-un mod eficient felurite acțiuni, felurite procese sau fenomene care nu sunt integrate în armonia dumnezeiască universală, macrocosmică, sau în cazul nostru ne oferă posibilitatea de a stopa eficient anumite acțiuni ce nu se desfășoară în conformitate cu aspirațiile și intențiile noastre actuale, elevate. 

Având în vedere toatea acestea este necesar să ne dăm seama că declanşarea unui proces de rezonanţă ocultă în universul nostru lăuntric cu energiile subtile specifice acestui moment de hiatus al echinocţiului de primăvară va trezi, va dinamiza, va amplifica în universul nostru lăuntric energiile interioare benefice şi va hrăni aspiraţia intensă de a stopa pentru totdeauna în fiinţa noastră persistenţa unor stări inferioare de rezonanţă ocultă cu energii subtile nefaste, dizarmonioase, ce perpetuează apariţia dezechilibrelor de tot felul sau a eşecului.

Înţelegând aşa cum se cuvine toate acestea ne putem da seama că fiinţele umane ce se vor mobiliza din plin să realizeze acum anumite acţiuni ce sunt divin integrate, inclusiv o practică spirituală ce este potrivită şi cu privire la care au decis să fie susţinută, intensive, au cu această ocazie posibilitatea să-şi transforme chiar extraordinar de mult destinul în bine sau în mai bine. Ele vor beneficia de o imensă susţinere dată fiind „îmbăierea”, ca să spunem aşa, în oceanul imens al energiilor dumnezeieşti ale începutului, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Ele se vor manifesta prin dinamizarea şi amplificarea în fiinţa lor a entuziasmului, a curajului, a încrederii în sine, a deschiderii plenare faţă de graţia dumnezeiască, iar astfel de fiinţe umane profund transformate şi regenerate, ce devin veritabile canale în şi prin care DUMNEZEU se manifestă în această lume, vor putea apoi să fie şi să rămână exemple luminoase pentru alte fiinţe umane pe care le vor putea inspira cu multă uşurinţă şi pe care, de ce nu, le vor putea emula spre a se transforma şi ele din punct de vedere spiritual în strânsă legătură cu deschiderea lor lăuntrică spre o astfel de transformare, spre un astfel de salt lăuntric.

Tocmai de aceea, în acest moment privilegiat al hiatusului echinocţiului de primăvară toate fiinţele umane ce vor aspira ferm şi frenetic să evolueze, să facă salturi spirituale, să se transforme plenar şi profund din punct de vedere spitual vor putea descoperi prin experienţă directă realitatea inefabilă a unui faimos dicton al înţelepciunii milenare care afirmă: „pe cei îndrăzneţi ce sunt benefic orientaţi DUMNEZEU, sau ceea ce noi obişnuim să spunem că este norocul, îi ajută”. Prin urmare fiinţele umane care vor îndrăzni să-şi manifeste cu înţelepciune liberul arbitru şi vor aspira frenetic să-şi integreze fiinţa în starea tainică de rezonanţă a momentului ocult de hiatus al echinocţiului de primăvară vor beneficia din plin de un ajutor dumnezeiesc, de un ajutor providenţial, vor beneficia apoi de felurite sincronicităţi dumnezeieşti ce se vor manifesta la momentul potrivit, vor putea realiza salturi spirituale graţie energiilor dumenezeieşti specifice ce asigură finalizarea cu succes a proceselor ciclice evolutive precum şi iniţierea unor noi acţiuni benefice, a unor noi procese binefăcătoare în mod dumnezeiesc inspirate şi care sunt integrate în armonia macrocosmică dumnezeiască.

Este important să reţineţi că toate aceste transformări spirituale extraordinare, care uneori pot fi chiar miraculoase, vor deveni cu uşurinţă posibile mai ales dacă viitorii participanţi la spirala de hiatus solar al echinocţiului de primăvară vor urmări în prealabil să se pregătească lăuntric cât mai bine pentru a intra plenar în comuniune cu acest important eveniment spiritual. Pentru aceasta ei ar fi bine să se pregătească cu cel puţin 2-3 zile înaine. Având în vedere acest aspect, sugerăm ca toate fiinţele umane ce urmează să participe la această spirală yang cu totul excepţională este necesar să urmărească în prealabil să fie pline de vitalitate, să fie pe deplin odihnite spre a simţi plenar întreaga gamă de efecte subtile benefice spirituale în toate învelişurile universului lor lăuntric, respectiv învelişul trupesc, învelişul mental, învelişul supramental.


Sugerăm ca cu 2-3 ore înaintea integrării lor în spirala yang să ingurgiteze un amestec de plante ce va fi alcătuit din 3 grame pulbere de mentă, 3 grame pulbere de busuioc, 3 grame pulbere de rădăcină de ginseng, 1 gram pulbere de angelică, iar această pulbere combinată va fi umectată cu apă, va fi pusă sub limbă, va fi apoi ţinută sub limbă minim 10 minute şi după aceea va fi mestecată lent întocmai aşa cum se procedează cu guma de mestecat. După aceea va fi înghiţită cu puţină apă. Apoi este binevenit să fim atenţi să conştientizăm efectele subtile benefice pe care le declanşează în fiinţa noastră ingurgitarea acestui amestec de plane.

În încheierea acestei prezentări este de asemenea important să nu pierdem niciodată din vedere un alt străvechi dicton al înţelepciunii milenare la care merită să reflectăm adeseori. „Pentru a face salturi spirituale cu totul extraordinare este deosebit de important să ştim cât mai clar cu putinţă la ce anume aspirăm, este apoi important să vrem cu o forţă de nezdruncinat, este important să îndrăznim, să intenţionăm şi să acţionăm benefic cu mult curaj, fiind în permanenţă plini de curiozitate, în totalitate deschişi către aventurile binefăcătoare, către riscurile creatoare benefice fascinante ale vieţii. Apoi este important să păstrăm tăcerea, altfel spus, este important să păstrăm secretul acţiunilor noastre, să nu divulgăm niciodată tainele iniţiatice la care am avut acces fiinţelor umane care nu sunt pregătite lăuntric să le înţeleagă şi care tocmai de aceea nu merită deocamdată să le cunoască.”

 

yogaesoteric
19 martie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More