Unele documente desecretizate privitoare la OZN-uri dezvăluie care sunt obiectivele tehnologice ale Pentagonului…


… tehnologia warp (care funcționează cu o viteză superioară celei a luminii), mantii de invizibilitate, manipularea dimensiunilor paralele și altele


 
Această fotografie înfățișează instalația de telemetrie cu laser din cadrul Observatorului Geofizic și Astronomic al Centrului Aeronautic Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland (SUA). Prin intermediul acestui observator cei de la NASA urmăresc sateliții orbitali. Cercetările Agenției de Informații a Apărării (DIA) au vizat explorarea unor modalități adiționale de urmărire și de neutralizare a obiectelor necunoscute și potențial periculoase din spațiu, incluzând folosirea laserelor.

Spațiul este un mediu ostil. Cea mai mare parte a acestei ostilități este inerentă – vidul în sine nu este primitor pentru ființele umane, iar proiectele aeronautice care implică staționarea ființelor umane pe orbită realizează aceasta creând niște minuscule „buzunare” locuibile, ce sunt încapsulate în niște așa-numite „cutii de conservă”. Faptul că spațiul se pretează la amenințări de tot felul a devenit clar încă din zorii cursei spațiale. O rachetă care poate purta un satelit pe orbită ar putea, de asemenea, să transporte o încărcătură mult mai periculoasă într-un alt loc de pe Pământ. Și astfel spațiul devine atât gazdă a unor sisteme avansate de avertizare timpurie, cât și mediul prin care pot fi propagate unele arme ce ar putea fi în măsură să declanșeze sfârșitului lumii. Pentru a se pregăti pentru astfel de eventuale noi amenințări, ce ar putea să vină din marele necunoscut, Pentagonul a cheltuit 22 de milioane de dolari între anii 2007 și 2012, în cadrul unor cercetări care sunt menite să descopere unele potențiale amenințări ce ar putea să apară din spațiu, în cadrul „Programului Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale”. Cum oare ar putea arăta o astfel de amenințare ce ar veni din spațiu? Ei bine, unul dintre studiile Pentagonului este intitulat „Motorul warp, energia întunecată și manipularea dimensiunilor paralele”.

Pe data de 16 ianuarie 2019, Agenția de Informații a Apărării (DIA) a publicat o listă de 38 de studii ce au fost finanțate de „Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale”. Dintre titlurile care se regăsesc pe lista respectivă îl menționăm pe cel citat mai sus, referitor la motoarele warp, un altul referitor la mantii de invizibilitate și încă unul ce investighează fenomenul porților stelare. Toate trei sunt tehnologii care și-au găsit locul în producțiile SF, punând în mișcare navele spațiale ale universului Star Trek, armele specifice ale Romulanilor și ale Klingonilor, precum și întreaga franciză „Stargate”.

Programele de cercetare nu au reprezentat decât o parte din „Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale”, care a vizat și obiectele zburătoare neidentificate, aici fiind inclusă și studierea aliajelor de origine necunoscută ce au fost recuperate din unele OZN-uri prăbușite. Programul – care în mare parte a fost finanțat în secret de liderul de atunci al Majorității Senatului, Harry Reid, cu ajutor din partea lui Ted Stevens din Alaska și a lui Daniel Inouye din Hawaii – ar putea fi cu ușurință descris drept un demers fantezist de a vedea cum se suprapune realitatea peste ficțiune. Însă în lista DIA de 38 de studii există multe altele care sunt demne de luat în seamă, acestea având unele aplicații de imediată relevanță.

„Propulsia nucleară avansată pentru misiunile umane în spațiul îndepărtat” și „Propulsia aerospațială cu pozitroni” au fost amândouă studiate de către NASA într-o formă sau alta, iar tehnologia descrisă în studiul „Aeronave ușoare ce funcționează ca niște nanosateliți echipați cu tehnologie laser” a fost explorată în cadrul Laboratorului de Cercetare al Forțelor Aeriene ale SUA.

În viitor vor mai exista, cel mai probabil, și alte cereri făcute în baza Legii privind libertatea de informare, pentru a afla dacă aceste eforturi ale DIA reprezintă doar un sumar al unor cercetări deja existente pe aceste subiecte, sau este vorba de niște studii noi. Oricare ar fi realitatea, este evident faptul că domeniile de investigație vizate de acest program nu țin nici pe departe de o banală ficțiune speculativă.

„Detectarea și urmărirea la rezoluție înaltă a vehiculelor cu viteză hipersonică”, lucrare semnată de dr. W. Culbreth de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, s-ar putea integra în categoria urmăririi navelor de origine necunoscută, însă conținutul său este semnificativ și în contextul noii curse spațiale, moderne, de înarmare cu arme hipersonice. Venind ca un răspuns la preocuparea modernă referitoare la eventuale amenințări venite din spațiu, studiul referitor la „Limitele cognitive și controlul simultan al mai multor nave spațiale fără echipaj uman” ar putea fi o prefigurare a preocupărilor referitoare la modul în care ar putea fi coordonați simultan mai mulți roboți, domeniu de investigație ce se adaugă provocărilor aparte implicite operării în afara atmosferei.

Ultimul studiu din listă, „Stadiul cunoașterii tehnice și evoluția armelor energetice cu laser”, apare de două ori, având atât o versiune secretă, cât și una neclasificată, oficială. Cercetarea referitoare la armele energetice a continuat într-un ritm constant chiar și după încheierea finanțării „Programului Avansat de Identificarea a Amenințărilor Aerospațiale”; indiferent ce cunoaștere conțin aceste documente, ea poate semăna mai degrabă cu o capsulă a timpului decât cu o privire aruncată în viitor. Identificarea tuturor implicațiilor complexe ale acestor cercetări se lasă așteptată până la explorarea completă a conținutului acestora. Demn de remarcat este totuși faptul că Pentagonul a cheltuit sume semnificative de bani pentru a investiga utilizarea forței în spațiu din punct de vedere teoretic, iar aceasta cu douăzeci de ani înainte ca măcar să existe ideea unei Forțe Spațiale.

Citiți și:

Un alt director de la Lockheed Skunkworks aminteste de o naveta echipata cu un dispozitiv care modifica spatiul si timpul

Sfârşitul jocului 2 (II)


 

yogaesoteric
8 martie 2019

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More