Universul în care trăim ar putea fi o hologramă. Iată la ce se referă această teorie

De decenii, cercetătorii au investigat teoria conform căreia Universul este sau a fost la un moment dat o hologramă imensă, în care legile fizicii necesită doar două dimensiuni, dar totul pare ca având trei dimensiuni pentru noi.

Deşi pare complicat sau ireal, teoria ar putea ajuta la rezolvarea unor mistere ale fizicii, iar cercetările recente au propus dovezi care sugerează că principiul hologramei ar putea fi la fel de plauzibil precum teoria Big-Bangului, relatează Futurism.

Propus în 1990, principiul hologramei este o încercare de unificare a celor două teorii principale ale fizicii moderne: mecanica cuantică şi relativitatea generală. Principiul holografic are la bază ideea că toată informaţia despre un volum spaţial poate codificată pe o suprafată bidimensională a acelei regiuni. De exemplul, în cazul găurilor negre, unii fizicienii consideră că informaţiile despre toate obiectele care pătrund în aceasta sunt reţinute (sau codificate) la graniţa sa.

Dacă am aplica acest principiu întregului Univers, toată informaţia conținută în el, ceea ce ne face să existăm așa cum suntem şi toată materia care există în spațiu, este codificată într-o limită de separație bidimensională şi exprimată în trei dimensiuni.

Deşi această ipoteză este extrem de greu de dovedit, în ultimii 20 de ani au fost realizate peste 10.000 de lucrări cu privire la acest concept. În cadrul unui studiu recent, cercetătorii au susţinut că au obținut primele dovezi referitoare la faptul că Universul a fost în trecut o hologramă, bazându-se pe fundalul cosmic de microunde, „zgomotul” Big-Bangului.

Citiți și:
Un model holografic de organizare a universului
25 de lucruri uimitoare despre Univers


yogaesoteric
11 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More