Uraganul american?

Menționarea României în cazul corupției lui Biden i-a făcut pe unii să freamăte la gândul că „uraganul” care vine de-acolo va curăța și mizeria din societatea noastră. După cum am putut vedea, a fost ca în cazul detergentului minune din reclamă, care nu-ţi face curat în casă. La fel e și cu corupția…

Traian Băsescu şi Mark Gitenstein

Era un cetățean, Gitenstein pe numele său, tot ambasador și partener de nădejde de-al lui Băsescu. Din punctul de vedere al IQ-ului, subiectiv cum sunt, îl situez undeva prin regnul vegetal. Ei bine, prostia nu te face mai puțin ticălos. De-aia acel individ a plecat milionar din postul de ambasador. Hai, să nu-mi spuneți că sunteți șocați! Ce, ați uitat că Adamescu îl hrănea pe nesătulul ambasador cu 100.000$/lună? Păi doar un an cu „indemnizația” de la Adamescu l-au făcut p-ăla milionar. Iar ăia de la Adamescu erau doar bani de buzunar. Cât credeți că-i ieșea din combinațiile cu arme? Să nu-mi spuneți că sunteți șocați când auziți că scutirea de offset nu se face moka! Hai, ieșiți din transă! Știți, Gitenstein a iubit atât de mult România încât nu s-a lăsat dus de-aici! După ce a fost înlocuit din funcția de șef de mafie la Ambasada SUA, s-a întors la borcanul cu miere ca șef al Fondului Proprietatea. Să mai ia și de-acolo ceva. Fac o paranteză: „Tăricene, ți-e bine?”.

Ce s-a petrecut cu Gitenstein? Nimic, evident. E un preacinstit cetățean american care-și trăiește viața din agoniseala sa de câțiva ani petrecuți pe post de guvernator în cea mai ineptă colonie. Săraca țară bogată! Așa cum la sfârșitul sec. XIX l-a luat pe-un neica nimeni de pe străzile Prusiei și l-a făcut în câțiva ani cel mai bogat monarh din Europa, la fel face și-acum când îi preschimbă pe toți acești coate-goale veniți „la misiune” în capitaliști prosperi.

E o chestiune pe care ar fi necesar s-o învețe toți cei care, la un moment dat, au impresia că sunt la butoane: Adamescu a murit în pușcărie ca ultimul om. Securiștii lui, după ce-au mirosit că „fabrica de miere” a secat, l-au altoit artistic, închizându-i definitiv gura. Puteți să-i spuneți răzbunare mafiotă sau cum vreți voi. Pe ei puțin îi interesează. Dacă, prin absurd, cineva i-ar cerceta vreodată, ar da din umeri argumentând că ei au luptat împotriva corupției. Aproape că-l dovediseră pe Adamescu, dar el, ticălosul, a ales să scape murind. Frumos, nu-i așa? Aproape că-ți dau lacrimile.

Să vedem acum care-i treaba cu Biden. Păi dacă un amărât de ambasador halea 100.000$/lună de la un civil, vă dați seama cât halea ditai vicepreședintele SUA! Care vice a mai și catadicsit să mănânce o pizza în Centrul Vechi. Ah, să nu uit, mai fac o paranteză: pizza aia se producea în zona horeca nu-i așa? La fel ca și ceaiul pentru haștagi! Măi ce coincidențe. Dar să revenim.

Așadar, ce-i cu Biden? Păi ce să fie, a tras și el ceva de pe-aici. Cine i-a plătit tributul? Aoleu, de ce-ați întors toți ochii către Londra? Mă scuzați și eu tot într-acolo mă uitam. Dar nu pentru că ar fi plătit englezii partea noastră din tribut, desigur, ci pentru că pe-acolo își face veacul un oarecare domn, Popoviciu pe numele său, și care încearcă cu disperare să evite repetarea pe propria-i piele a „dramoletei Adamescu”. Și pe Popoviciu, după ce-a dat tributul, l-a urmărit „anticorupțea”. De ce oare? Vedeți, ciudate sunt căile tâlhăriei. Unealta folosită e bine s-o arzi ca să nu rămână urme. E așa? Sigur că da.

Gabriel Popoviciu

Așadar, ce-ați vrea să „scuture” clasa politică autohtonă? Chestia cu Popoviciu? Păi în secunda doi vor spune că e un corupt pesedist. Vedeți cum ați picat iar în plasă?

Înainte exista moralitatea chiar și între bandiți. Dacă-l foloseai pe unul ca armă, îl apărai până-n pânzele albe. Acum vremurile s-au schimbat, morala se dovedește caducă. De-aceea, după ce-l bagi pe unu-n combinație făcându-l să se simtă important, la momentul doi îi fabrici un dosar ca să-l arzi. Așa-i în democrație, e cu ștergerea urmelor. Că doar n-ați fi vrut să rămână securiștii în fundul gol.

De-aceea vă spun: nu vă faceți speranțe deșarte! Campania din SUA a trecut și nu s-a petrecut nimic. În colonie treaba merge tot ca până acum. De ce? Pentru că de-aici e mereu de luat, nu de dat. Săracă țară bogată și biet popor prost!

Autor: Dan Diaconu

Citiţi şi:
Filoamericanii mai orbi din România
Zuckerman şi primăria Bucureştiului, sau cum se pun la cale afaceri de zeci de milioane de euro
România sub presiunea virusurilor și despre noua conducere de la Washington (I)

yogaesoteric
18 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More