Urmare a documentelor trimise de autorităţile suedeze, ministrul justiţiei cere verificări în cazul Gregorian Bivolaru

de Mihai Vasilescu

Ministrul Justiţiei cere „verificarea modului în care au fost şi  sunt respectate drepturile şi garanţiile procedurale în cauzele privindu-l pe Gregorian Bivolaru”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de Relaţii Publice al Ministerului Justiţiei în data de 16 decembrie. Pentru noi acesta poate fi un prim pas către demascarea multiplelor ilegalităţi şi abuzuri comise împotriva lui Gregorian Bivolaru, împotriva MISA şi a miilor de cursanţi Yoga ai şcolii MISA.   

Motivaţia pentru respingerea extrădării lui Gregorian Bivolaru
confirmă ceea ce MISA denunţă de mai bine de un an. S-a încercat incriminarea unei persoane nevinovate şi prezentarea ei ca infractor de drept comun, din cauza convingerilor sale, ceea ce încalcă flagrant drepturile elementare ale oricărei fiinţe umane. De data aceasta este vorba de concluziile unui stat membru al Uniunii Europene, care nu pot fi trecute cu vederea de autorităţi, aşa cum au fost ignorate mărturiile şi protestele miilor de români, cursanţi Yoga. 
 


Redăm în continuare conţinutul acestui comunicat care a fost preluat  azi şi de agenţiile de presă Mediafax, Rompres şi Amos News.

 

C O M U N I C A T

 Solicitări ale ministrului justiţiei adresate CSM şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie   

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, a transmis preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dl. Dan Lupaşcu, o Adresă prin care îi solicită să dispună de urgenţă măsurile necesare pentru verificarea modului în care au fost şi  sunt respectate drepturile şi garanţiile procedurale în cauzele privindu-l pe Gregorian Bivolaru, atât în faza de urmărire penală, cât şi în faza de judecată. O solicitare similară, în sensul verificării modului în care au fost şi sunt respectate drepturile şi garanţiile procedurale în cauzele privindu-l pe Gregorian Bivolaru în faza de urmărire penală, i-a fost transmisă şi procurorului general, dl Ilie Botoş. 

Ministerul Justiţiei a primit din partea autorităţilor suedeze decizia de respingere a celor două cereri de extrădare formulate de România în două din cauzele în care Gregorian Bivolaru are calitatea de inculpat (pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, respectiv, pentru infracţiunea de trafic de persoane). 

Motivul care a stat la baza deciziei de respingere a cererii de extrădare este cel reglementat de art. 3 alin. (2) din Convenţia europeană de extrădare, Paris, 13 decembrie 1957, ratificată de România prin Legea nr. 80/1997, care precizează: „….partea solicitată are motive temeinice de a crede că cererea de extrădare motivată printr-o infracţiune de drept comun a fost prezentată în vederea urmăririi sau pedepsirii unei persoane pentru considerente de rasă, de religie, de naţionalitate sau de opinii politice ori că situaţia acestei persoane riscă să fie agravată pentru unul sau altul dintre aceste motive”, motiv care se regăseşte ca atare în art. 7 din Legea suedeză privind extrădarea.


O parte din ziare au preluat deja ştirea în ediţia de sâmbătă, altele au sărit pur şi simplu peste acest subiect. Reamintim că, începând cu luna martie 2004 ştirile de scandal inventate pe spinarea MISA au ţinut primele pagini ale ziarelor. Nu la fel s-au petrecut lucrurile şi atunci când au trebuit să anunţe respingerea extrădării lui Gregorian Bivolaru. Ca şi acum, această ştire a fost minimalizată de majoritatea ziarelor şi televiziunilor, acordându-i-se de-abia două trei rânduri pe ultimele pagini.

Aşteptăm ca CSM şi Parchetul General să îşi facă în final datoria şi să treacă la acţiune, anchetându-i şi pedepsindu-i conform legii pe vinovaţi de abuzuri. În fruntea lor se află chiar procurorul general Ilie Botoş, a cărui demitere sau demisie de onoare este cerută insistent de 12 săptămâni pentru că s-a făcut părtaş la ilegalităţile comise de subordonaţii săi împotriva a mii de români, cursanţi MISA.
 


17 decembrieyogaesoteric.net

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More