Uroboros – un exerciţiu pentru trezirea lui Kundalini

Uroboros – şarpele care-şi înghite coada – este un simbol strãvechi al continuitãţii, al marelui principiu vital şi al uniunii dintre cer şi pãmânt. Uneori, trupul acestui şarpe care se auto-înghite este reprezentat jumãtate luminat, jumãtate întunecat, similar simbolului chinez Yin-Yang, indicând atât jocul polaritãţilor în naturã, cât şi armonizarea opoziţiilor aparente. În sensul ultimei afirmaţii, Uroboros servea ca simbol important în tradiţia gnosticã, ai cãrei iniţiaţi aspirau la o conştiinţã unificatã, transcenzând personalitatea egoticã şi mintea.

Acesta este şi simbolul arhetipal care i-a fost revelat în vis chimistului Kekule, în secolul al XIX-lea şi care i-a dat ideea cã structura molecularã a benzenului este un inel închis de atomi de carbon.

În şcoala modernã ezotericã Arica, fondatã de Oscar Ichazo, Uroboros este un exerciţiu în care energia este acumulatã în fiinţã prin controlul respiraţiei. La inspiraţie, atenţia este focalizatã asupra zonei perineale, pentru a simţi energia la acest nivel, ca apoi sã fie direcţionatã pe coloanã, de la bazã spre creştet. Apoi energia se curbeazã de-a lungul craniului şi îşi începe drumul descendent o datã cu expiraţia. Se mişcã astfel din creştetul capului spre frunte, loc unde se împarte, mergând cãtre ochi şi coborând de o parte şi de alta a nasului şi buzei superioare, unindu-se din nou la bãrbie. Energia continuã sã coboare prin zona pieptului pânã în regiunea abdomenului şi a organele genitale. În timpul practicãrii exerciţiului, aspirantul percepe o luminã atât în zona capului, cât şi pe parcursul întregului circuit energetic.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More