Ursula a anunțat noua Lege a microcipurilor: „nu există digitalizare fără cipuri”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat noua lege europeană privind cipurile într-un discurs special pentru Agenda Davos.

Legea urmărește creșterea producției de microcipuri pe continent, ca răspuns la cererea în creștere și reducerea dependenței de furnizorii din afara Europei.

Nevoia europeană de cipuri se va dubla în următorul deceniu”, a explicat von der Leyen. „De aceea este necesar să creștem masiv implicarea Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producerea și utilizarea acestei tehnologii cheie”, a adăugat președinta CE.

Progres în 5 domenii cheie

Cota de piață globală a Europei în domeniul semiconductorilor este astăzi de doar 10%, a explicat președinta von der Leyen. „Majoritatea mărfii provine de la câțiva producători din afara continentului”, a spus ea.

Până în 2030, 20% din producția mondială de microcipuri ar fi indicat să fie în Europa”, a spus von der Leyen. „Țineți cont de faptul că producția mondială în sine se va dubla. Aceasta înseamnă că se va multiplica de patru ori producția europeană de astăzi”, a explicat ea.

Și acest nou act va permite progresul în 5 domenii cheie”, a explicat ea:

1. Capacitate consolidată de cercetare și inovare în Europa
2. Asigurarea leadership-ului european în proiectare și producție
3. Adaptarea regulilor privind ajutoarele de stat pentru a permite sprijinul public – pentru prima dată – pentru unități de producție europene, de primă calitate
4. Capacitate îmbunătățită de a anticipa și de a răspunde lipsurilor și problemelor de aprovizionare din zonă
5. Sprijin pentru companii mai mici, inovatoare.

Discursul integral al Ursulei poate fi urmărit pe site-ul Davos, de remarcat fiind faptul că ea are un dialog în acest sens cu Klaus Schwab, autorul lucrării Marea Resetare, fondatorul Forumului Mondial de la Davos.

Elon Musk a anunțat ciparea oamenilor

Concomitent cu veștile Comisiei Europene despre dezvoltarea microcipurilor, Elon Musk anunță că se trece la probarea pe om a implantării cipurilor. Astfel, Neuralink, firma americană de neurotehnologie co-fondată de antreprenorul miliardar Elon Musk, a început să recruteze angajați în poziții cheie pentru a-și desfășura studiile clinice, semnalând că se apropie de începerea testării umane asupra implanturilor sale cerebrale. Compania a postat anunțuri pentru a angaja un director de studii clinice și un coordonator de studii clinice. Reclamele notează că angajații „vor lucra îndeaproape cu unii dintre cei mai inovatori medici și ingineri de top, precum și cu primii participanți la studii clinice de la Neuralink”. Neuralink a anunțat că directorul va conduce și va ajuta la construirea echipei sale de cercetare clinică și va dezvolta „interacțiuni de reglementare care vin într-un mediu aflat într-un ritm rapid și în continuă evoluție”.

Ciparea oamenilor, chiar din acest an

Musk, care se clasează drept cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 256 de miliarde de dolari, a declarat că se așteaptă ca cipurile cerebrale Neuralink să fie implantate la oameni cândva în 2022, în așteptarea aprobării planurilor de testare de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Musk și partenerii săi din Neuralink au fondat compania în 2016 pentru a dezvolta cipuri pentru creier care conectează oamenii cu computerele. El a susținut că implanturile vor permite persoanelor paralizate să controleze cu creierul dispozitive precum smartphone-urile. El se așteaptă la mai multe progrese în acest sens, inclusiv la găsirea de soluții pentru multe dizabilități fizice prin conectarea semnalelor între neuroni, odată cu începerea testării umane.

Neuralink și-a testat deja cipurile în creierul unei maimuțe macac și cel al unui porc. Compania a provocat nedumerire în aprilie anul trecut când a postat imagini care pretindeau că arată o maimuță jucând un joc video doar cu prin comenzi mentale. „Primii subiecți umani de testare vor fi persoane cu leziuni severe ale coloanei vertebrale, cum ar fi tetraplegicii”, a declarat Musk la summitul Consiliului CEO organizat de Wall Street Journal. „Avem șansa, cu Neuralink, de a restabili funcționalitatea întregului trup al unei persoane care are o leziune a măduvei spinării”, a spus el.

Citiți și:
Propaganda pentru acceptarea implantării de microcipuri
Diferiți experți din ziua de astăzi spun că într-un viitor nu foarte îndepărtat fiecare om va primi un implant cu microcip

 

yogaesoteric
1 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More