Utilizarea militară ascunsă a tehnologiei 5G

 

Operațiunea organizată de „Cinci Ochi” împotriva Huawei urmărește exclusiv să se asigure că tehnologia 5G în Occident nu este controlată de o companie chineză. Aşa cum atestă un raport al Pentagonului, această tehnologie civilă are, mai presus de toate, o utilizare militară.

La Summitul de la Londra, cele 29 de țări ale NATO s-au angajat să „asigure securitatea comunicațiilor noastre, inclusiv a tehnologiei 5G”. De ce această tehnologie de generația a cincea de transmisie de date mobile este atât de importantă pentru NATO?

Deși tehnologiile anterioare au fost destinate fabricării de „smartphone-uri” din ce în ce mai avansate, tehnologia 5G a fost concepută nu numai pentru a îmbunătăți performanța acestora, ci în special pentru a conecta sistemele digitale care au nevoie de cantități mari de date pentru a funcționa automat. Cele mai importante aplicaţii ale tehnologiei 5G vor fi efectuate nu în domeniul civil, ci în domeniul militar.

Care sunt posibilitățile oferite de această nouă tehnologie, le explică raportul Defense Applications of 5G Network Technology, publicat de Defense Science Board, o comisie federală care oferă asistență științifică Pentagonului:
– „Tehnologia 5G emergentă, disponibilă din punct de vedere comercial, oferă Departamentului Apărării oportunitatea de a folosi la costuri reduse beneficiile acestui sistem pentru propriile nevoi operaționale”. Cu alte cuvinte, rețeaua comercială 5G, construită de companii private, va fi folosită de Forţele Armate ale SUA, cu o cheltuială mult mai mică decât ceea ce ar fi necesar dacă rețeaua ar fi fost construită doar în scopuri militare.

– Experții militari prevăd că 5G va juca un rol decisiv în utilizarea armelor hipersonice: rachete, inclusiv cele armate cu focoase nucleare, care călătoresc la viteze superioare Mach 5 (de 5 ori viteza sunetului). Pentru a le ghida pe traiectorii variabile, modificându-le direcţia într-o fracțiune de secundă pentru a scăpa de rachetele interceptoare, este necesar să fie colectate, procesate și transmise cantități uriașe de date, într-un timp foarte scurt. La fel este necesar pentru a activa apărarea în caz de atac cu aceste arme: dacă nu există timp pentru a lua o decizie, singura posibilitate este ca scuturile antirachetă să se bazeze pe sistemele automate 5G.

– Noua tehnologie va juca, de asemenea, un rol-cheie în battle network (rețeaua de luptă). Fiind capabilă să conecteze simultan, într-o zonă circumscrisă, milioane de dispozitive de recepţie-transmitere, ea va permite atât departamentelor cât şi cadrelor militare individual să-şi transmită reciproc, practic în timp real, hărți, fotografii și altele informații asupra operațiunii în curs.

– 5G va fi extrem de importantă pentru serviciile secrete și forțele speciale. Ea va face posibil ca sistemele de control și de spionaj să fie mult mai eficiente decât cele actuale.

– Va mări eficienţa dronelor asasine și a roboților de război, conferindu-le capacitatea de a identifica, urmări și ataca anumite persoane pe baza tehnologiei de recunoaștere facială și a altor caracteristici.

Rețeaua 5G, fiind un instrument de război de tehnologie superioară, se va transforma în mod automat într-o țintă a atacurilor cibernetice și a acțiunilor de război, efectuate cu armele noii generații. În afară de Statele Unite, această tehnologie este dezvoltată de China și de alte țări. Prin urmare, disputa internațională asupra 5G nu este doar una comercială.

Implicațiile militare ale 5G sunt aproape complet ignorate deoarece, chiar și criticii acestei tehnologii, inclusiv diferiţi oameni de știință, își concentrează atenția pe efectele nocive asupra sănătății și asupra mediului, datorită expunerii la câmpuri electromagnetice de joasă frecvență. Prin urmare, în demersurile de stopare a implementării tehnologiei 5G ar fi necesar să fie combinate avertizările cu privire la utilizarea militară a acestei tehnologii, finanțată indirect de utilizatorii obișnuiți.

Una dintre principalele atracţii, care va favoriza răspândirea de „smartphone-uri” 5G, va fi aceea de a putea participa, plătind un abonament, în jocuri de război de un realism impresionant, în transmisie continuă (în streaming), cu jucători din întreaga lume. În acest fel, și fără să-și dea seama, jucătorii vor finanța pregătirea războiului – al războiului real.

Citiţi şi:

ATENȚIE! 5G (rețeaua de internet și telefonie mobilă) este o armă de distrugere în masă!

Poate fi folosită tehnologia 5G pentru controlul insidios al conştiinţei?

 

yogaesoteric
9 martie 2020

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More