Vă mai amintiți?

Când îi vedeți pe Andrei Caramitru, pe Rareș Bogdan, pe Sighiartău, pe Ciolacu și pe restul, nu-i mai numesc, care fac acum pe patrioții indignați, să vă amintiți următoarele:

1) Când Ambasada Austriei se băga în treburile interne ale României, în favoarea PNL-USR, Austria era bună. Nu era cu rușii.

2) Când Austria, prin Raiffeisen, stimula protestele – legitime de altfel – împotriva Guvernului, astfel intervenind în viața politică a României, Austria era bună. Nu era cu rușii.

3) Când Austria, prin Raiffeisen Bank, promova evenimente despre Transilvania, în care nu apărea cuvântul România, dar de care beneficia elita PNL, în frunte cu actualul europarlamentar Mircea Hava, fostul primar al Alba-Iuliei, Austria era bună. Nu era cu rușii.

4) Când primarul PNL al Alba-Iuliei a ales să construiască proiectul orașului în jurul simbolurilor administrației austriece, sub care au suferit românii de-acolo, Austria era bună. Nu era cu rușii.

5) Când primarul PNL al Timișoarei preschimba ocupația austriacă a orașului în eliberare, în ciuda tuturor evidențelor suferințelor îndurate de români sub „eliberatori”, Austria era bună. Nu era cu rușii.

6) Când șeful OMV negocia direct cu Iohannis pe legea offshore, Austria era bună, pentru că lovea pesede-ul. Nu era cu rușii, deloc.

7) Când Iohannis a numit un ministru – Virgil Popescu – care este legat ombilical de OMV, fiind într-un conflict de interese cât planeta, Austria era bună. Nu era cu rușii.

8) Când ministrul de Externe al României spunea austriecilor „Este bine să priviți România aproape ca pe un nou land federal”, Austria era bună. Nu era cu rușii. Atunci, CTP-ul ne făcea pe noi „naționaliști”, „nostalgici”, „ceaușiști”. Acum, a realizat brusc că austriecii sunt neo-naziști… Și cu rușii.

9) În luna decembrie, în ziarul domnului Tolontan se titra: „Corespondență din Austria. Expertă de origine română din Viena: Nehammer reacționează doar la demonstrații de forță. Românii este necesar să înceteze cu atitudinea umilă!”. Când ziceam noi că este nevoie să terminăm cu acceptarea umilinței la noi acasă, ne-ați făcut albie de porci.

Și exemplele pot continua. Cât de tâmpiți ne credeți?

În aceste condiții, cum poate vreun politician să vină să spună că el „negociază” cu Austria? Ce să negociezi când ai acceptat deja totul? Poți negocia când ai cu ce, când ai un atu, o armă ascunsă. Când poți afecta interesele celuilalt, printr-o mișcare a ta, atunci poți negocia cu el. Ce să negocieze statul român cu Austria, când s-a pus în genunchi în fața ei?

Voi, în viața reală, negociați cu cerșetorii? CTP-ule, crucișătorule, Negruțiu, Mîndruță și voi restul de tonomate, voi negociați cu cerșetorii pe care-i întâlniți pe trotuar? Normal că nu. Dar în același timp, 20 de ani ne-ați spus să ne punem în genunchi în fața oricui, că ne va fi bine. Bine? Bine v-a fost doar vouă, care v-ați îmbogățit din „promo” sau „PR” de la ei.

Voi i-ați tâmpit pe oameni „să fie eroi în turul 2”, voi ați inflamat ura și partizanatul anti-românesc în această țară, voi ați nenorocit copiii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate din cauza politicienilor pe care i-ați promovat de 20 de ani.

De ce nu cereți demisia președintelui, responsabilului cu politica externă, așa cum i-ați cerut-o premierului pentru un incendiu într-un club privat? Că n-ați primit ordinul, blestemați ce sunteți.

Vorba poetului, „Să nu dea Dumnezeu cel sfânt, / Să vrem noi sânge, nu pământ!…

Autor: Mihai Șomănescu

Citiți și:
Patriotismul președintelui Iohannis, eșecul Schengen și limita penibilului
Incompetenții de la București au găsit vinovatul

 

yogaesoteric
23 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More