Vaccinuri: cu sau fără?

În spațiul public există diferite opinii cu privire la vaccinare – ba că-i bună, ba că nu-i bună. Spiritele sunt destul de încinse și, adesea, oameni care afirmă lucruri ce țin de normalitate, sunt considerați „medievali”.

Să începem cu începutul. Această discuţie n-a existat atâta timp cât statul a avut propria facilitate de cercetare şi producţie în domeniul vaccinurilor. De asemenea, pe vremea aceea, schema de vaccinare era mult redusă faţă de acum şi, mai mult, nu existau „fracturi” în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccinuri.

Regimul criminal Băsescu a distrus facilitatea de producţie a vaccinurilor pentru a permite golanilor internaţionali să intre cu propriile produse în ţară. Şi-au intrat ca-n brânză, uneori cu produse experimentale, neadaptate caracteristicilor autohtone sau, după cum s-a văzut, cu vaccinuri interzise pentru comercializare în UE! Gurile hămesite ale lanţului ticălos de paraziţi au început să pluseze: trebuie făcut şi-ăla, şi-ăla ș.a.m.d. Dac-ar fi după companiile farmaceutice, ar trebui în fiecare lună să ne facem câte-un vaccin. Aşa, ca „să mănânce şi gura lui”.

Reacţia societăţii este una normală. Este cât se poate de normal să-ţi pui întrebări în ceea ce priveşte programul de vaccinare. De ce, dacă acest program ar fi atât de important, statul nu găseşte bani pentru repornirea propriei facilităţi de producţie? Cumva sunt prea multe reţele de şpagă care funcţionează şi care nu pot fi deranjate? Aveţi idee cât este preţul de producţie al unui vaccin? Trei cenţi! Diferenţa dintre cei trei cenţi şi 20$-40$ cât dă statul pe un vaccin se duce-n profitul companiilor Big Farma şi al intermediarilor. Asta miroase a grup infracţional, nu a medicină!

Să trecem la partea a doua. Ca reacţie normală la golănia public-privată din domeniul vaccinării, au apărut părinţi care refuză să-şi vaccineze copiii. Fără a lua în discuție dacă este bine sau rău să refuzi vaccinarea, atâta timp cât este copilul tău, tu acţionezi întotdeauna în interesul lui! Dacă din punctul tău de vedere e mai bine ca odrasla să se imunizeze făcând boala şi nu prin vaccin, n-ar fi normal ca cineva să aibă ceva de contestat. Copilul tău este parte din tine şi n-are voie nimeni să ţi se opună decât în cazuri extreme, în care acţionezi aberant, vădit împotriva copilului tău. Sunt cazuri extreme, dar destul de rare, undeva sub 1%.

Găselniţa tiriplicilor din spatele statului este aceea că părinţii care nu-şi vaccinează copiii pot fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, urmând să fie condamnaţi, iar minorii ridicaţi de stat. Ceva de tipul Barnevernet-ului norvegian. Are oare statul acest drept? Desigur, nu! Cu siguranţă, statul poate argumenta că un copil nevaccinat este un prezumtiv focar de infecţie pentru societate. Că, în cazul în care o boală se transmite prin copiii nevaccinaţi, se poate întări şi poate ataca şi copiii vaccinaţi. Statul are dreptul să justifice chiar şi în acest fel necesitatea vaccinării, însă statul nu are dreptul să te oblige să te vaccinezi! Statul nu are dreptul să te oblige să faci ceva împotriva propriei conştiinţe! Trupul tău îţi aparţine, nu aparţine statului! La fel şi trupul copilului tău: nefiind în grija statului, tu eşti cel care iei deciziile cele mai bune pentru el. Nu vrei să te vaccinezi, nu te vaccinezi! Nu vrei să-ţi vaccinezi copilul, nu-l vaccinezi! Aici nu e treaba statului.

Şi-acum să reluăm raţionamentul. Aşadar statul consideră că cei nevaccinaţi sunt un potenţial pericol. Ceilalţi consideră, pe bună dreptate, că intenţia statului de a-i obliga să se vaccineze este abuzivă, ei nedorind să se vaccineze. Cu alte cuvinte: „nu vreau să mă obligi tu să-mi faci bine”. Atunci ce poate face statul? Poate, spre exemplu, să interzică copiilor nevaccinaţi să frecventeze grădiniţele şi şcolile în care sunt copii vaccinaţi. Are acest drept, deoarece el consideră că cei nevaccinaţi sunt un potenţial pericol. Desigur, în această situație este necesar ca statul, în funcţie de dimensiunea fenomenului, să aloce resurse pentru ca şi cei nevaccinaţi să beneficieze de educaţia gratuită (clase sau şcoli separate), deoarece şi ei plătesc impozite. Dar oare vor corifeii vaccinării o asemenea soluţie?

Citiți și:

Argumente împotriva vaccinărilor obligatorii. Vaccinare sau criptototalitarism?

Vaccinarea – o afacere bănoasă pentru companiile farmaceutice, dar păguboasă pentru sănătatea noastră

 

yogaesoteric
23 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More