Vaticanul, speriat de vizita Papei în SUA: Obama l-a așteptat alături de un episcop homosexual, o călugăriță pro-avort și activiști LGBT

 

Vizita Papei Francisc la Washington de la sfârşitul lunii septembrie 2015 a născut polemici în sânul Vaticanului. Astfel, surse citate de site-ul Wall Street Journal susțineau că Sfântul Scaun este nemulțumit de faptul că Obama a invitat o serie de personaje certate cu morala creștină la întâlnirea cu Papa Francisc.

Printre aceștia s-au numărat o fostă călugăriță catolică ce susține avortul, un fost episcop homosexual, dar și activiști homosexuali care susțin că sunt catolici. Aceștia l-au însoțit pe președintele Obama la întâlnirea cu Papa Francisc. Sursa citată arată că Vaticanul se temea de faptul că Papa ar putea fi surprins în aceleași imagini cu activiștii homosexuali, ceea ce ar fi putut duce la impresia că îi susține în acțiunile lor.

Totuși, numele de pe listă nu erau de mirare, a arătat sursa citată, având în vedere că organizatorul întâlnirii de la Casa Albă a fost Vivian Taylor, un bărbat care se consideră femeie. Vivian Taylor este și directorul de advocacy pentru persoanele LGBT din partea Bisericii Episcopale, un cult protestant, aripa americană a Bisericii Angliei.

Suveranul Pontif a preferat să ocolească aceste subiecte fierbinți. În discursurile sale cu ocazia vizitei în SUA nu a făcut nicio referire la LGBT sau practica avorturilor.

Papa Francisc a vizitat SUA între 22 și 27 septembrie. În afară de Casa Albă, Suveranul Pontif s-a adresat Congresului SUA, înainte de a apărea la Întâlnirea Mondială a Familiilor din Philadelphia.


Citiţi şi:

Secte satanice la Vatican 
Istoria crimelor papalităţii (1)

 

yogaesoteric
26 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More