Veşti bune pentru România

Duminică, 12 decembrie 2004, românii au reuşit o victorie istorică împotriva a ceea ce părea destinul implacabil al unei noi dictaturi. Mulţi analişti vorbesc despre un „miracol al speranţei” care a salvat România în ultima clipă. Discursul noului preşedinte ales al românilor, Traian Băsescu, este plin de veşti bune pentru noi toţi.


Voi fi un preşedinte care va veghea ca instituţiile statului să iasă de sub influenţa politică. Instituţiile statului trebuie să funcţioneze conform Constituţiei şi regulamentelor lor de funcţionare. Nu este permis amestecul politicului în Justiţie, Poliţie, Parchet. Instituţiile politizate trebuie depolitizate şi puse în slujba naţiunii, nu a unui partid sau altul„, a subliniat Băsescu. De asemenea, el a transmis şefilor instituţiilor statului că „nu se schimbă stăpânii” şi i-a avertizat să nu înceapă să se „reorienteze”. „Schimbarea PSD nu înseamnă că au venit noi stăpâni de la Alianţă. Eu le cer şefilor instituţiilor statului să-şi facă datoria legal, fără influenţe politice. Îi rog să nu se pregătească să se reorienteze”, a afirmat Băsescu.


Traian Basescu promite că va fi şi garantul libertăţii presei în România şi un sprijin al societăţii civile. Pornind de la ideea că orice stat sau politician care subordonează libertatea presei va ajunge în cele din urmă „să ia libertatea poporului”, noul preşedinte a anuntat că presa română „va redeveni liberă”. Un alt punct important pe agenda noului şef al statului va fi combaterea corupţiei. Pentru aceasta, preşedintele ales al României a spus că, în calitate de şef al CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării), va introduce în strategia de apărare a ţării problema corupţiei, ca fiind o problemă de siguranţă naţională.


Luni seară, Traian Băsescu s-a întâlnit cu 10.000 de susţinători ai săi, care s-au strâns în Piaţa Constituţiei. Din poziţia de şef al statului, Traian Băsescu a conturat relatia sa cu cetăţenii: “Vă promit că vă veţi regăsi în fiecare decizie pe care o voi lua”. El le-a garantat românilor că “nici un om politic nu-şi va mai permite să dea vreun telefon unui poliţist sau magistrat. Când Justiţia este slabă, clasa politică este slabă, de aceea prima mea grijă va fi să fac să funcţioneze instituţiile statului pentru ca în România să fie cu adevărat dreptate”.


14 decembrie 2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More