Viaţă de europarlamentar!

Deputaţii din Parlamentul European zboară la clasa business, primesc bani pentru simpla prezenţă la locul de muncă şi rămân numai după cinci ani cu o pensie mai mare decât a unui angajat mediu din Germania. Die Welt
crede că situaţia e mult exagerată.

 

Pentru fiecare zi de prezenţă la dezbaterile Legislativului European, eurodeputaţii primesc 304 euro. Pentru o zi de dezbateri în afara Uniunii Europene, parlamentarii primesc 152 euro plus cheltuieli de cazare. Întrebaţi dacă li se pare normal să fie plătiţi pentru prezenţă, eurodeputaţii germani au răspuns presei mai degrabă evaziv, iar unii dintre ei au demonstrat că iau aceşti bani şi îi donează în scopuri caritabile, cel puţin parţial.

Dar „prima de prezenţă“  este doar o mică parte a costurilor bugetare cu un parlamentar european. Salariul net se situează la circa 6 250 de euro. Pentru chiria unui birou şi costuri telefonice mai vin lunar 4 299 euro. Pentru plata colaboratorilor de la cabinet se pot deconta maximum de 21 209 euro în fiecare lună. Exemplul cel mai exagerat este, cum altfel, un europarlamentar român: George Sabin Cutaş (PSD) care, pe lângă cele două asistente acreditate oficial la instituţiile europene, mai are pe ştatul de plăţi alţi 19 colaboratori în România.

În caz de boală, eurodeputaţii primesc două treimi din costurile medicale rambursate. Dacă nu mai sunt aleşi, atunci foştii parlamentari trebuie să se adapteze la viaţa de om normal şi primesc un salariu lunar pentru fiecare an de mandat servit în Legislativ. Iar, după un singur mandat în Parlamentul European, demnitarii pot ieşi la pensie direct cu o sumă lunară de 1 405 euro. Pensia medie în Germania după 45 de ani de muncă este de 1 175 euro. Iar cheltuielile anuale ale navetei de acasă la Bruxelles/Strasbourg se ridică la 6,4 milioane euro.

 

Citiți și:

S.O.S. România! Parlamentarii au dat lege că sunt mai presus de lege

Dincolo de aparenţe, este evident că Uniunea Europeană este deja vârful de lance pentru instaurarea sinistrei «Noi ordini mondiale» (I) 

yogaesoteric
22 ianuarie 2015

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More