Viață după moarte? Peste 1.000 de gene revin la viață la nici două zile după ce… murim!

 

Există sau nu există viață după moarte? Aceasta este întrebarea care îi macină pe oameni încă din cele mai vechi timpuri. Dovezi științifice de necontestat nu au fost încă găsite, însă cercetătorii par a face din ce în ce mai multe progrese în elucidarea misterului.

Potrivit unor experimente derulate recent de geneticienii Universității din Washington, nu mai puțin de 1.063 de gene revin la viață după câteva zile de la survenirea… morții. Studiul a analizat ARNr-ul (acid ribonucleic ribozomal) mai multor șoareci și pești zebră morți. Potrivit cercetării, anumite celule creează o copie provizorie a instrucțiilor genetice sub forma unui lanț ARN (acid ribonucleic), la câteva ore de la încetarea vieții. Cu cât mai multe copii, cu atât mai multe gene se reactivează.

În celule se găsesc diferite tipuri de ARN. Proporția lor diferă; cea mai mare cantitate este reprezentată de ARNr, care ocupă cam 80-90% din ARN-ul celular, apoi regăsim ARNt (acid ribonucleic de transfer) în proporție de 10-15% și într-o proporție de nici 5%, ARNm.

Oamenii de știință susțin că descoperirea este extrem de importantă, atât pentru cercetarea unei eventuale forme de existență a noastre după moarte, cât și în perfecționarea operațiunilor de transplant de organe.

Citiți și:

Realitatea tainică a experiențelor la granița dintre viață și moarte (I)

Unui băiat evreu, în vârstă de 15 ani, i-a fost revelat viitorul cutremurător al Israelului și al lumii în timp ce era în moarte clinică (I)

Vocea de dincolo de moarte – a unei îngere – care a salvat un bebeluş de la moarte

yogaesoteric
27 iulie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More