VIDEO: Cum industria vaccinului a transformat rujeola, o infecție obișnuită, non-fatală, într-o urgență națională critică

 

Când auziți cuvântul „rujeolă”, care este prima reacție pe care o aveți? Nimeni nu v-ar putea învinui că vă panicați și țineți distanța față de cei care suferă de această boală, având în vedere toată discuția purtată pe marginea ei. Dar ce anume este atât de teribil? Chiar știți?

Comparați această reacție cu cea la varicelă. Mulți dintre noi am îndurat această boală în copilăria noastră și, desigur, nu a fost distractiv, iar focarele apărute la școală nu au ajuns la știri și nu au produs o isterie în masă.

Deși cele două boli nu sunt exact la fel, ele au mult mai multe în comun decât credeți. De fapt, rujeola a fost o problemă de sănătate destul de frecventă care, cu toate că poate fi enervantă, cu siguranță nu este periculoasă pentru viață, la fel ca pojarul. În mod obișnuit, începe cu o febră mare și este marcată de tuse, ochi roșii și acele pete roșii mici care încep să apară în zona capului înainte de a se răspândi pentru a acoperi întregul trup. Ca multe boli comune, poate duce la pneumonie și alte probleme grave în cazuri rare.

Dar, dacă aceste date științifice nu sunt suficiente pentru dvs., o privire asupra modului în care a fost abordată în cultura pop a vremii poate fi foarte revelatoare.

În cadrul emisiunii David Knight Show, realizatorul a aruncat recent o privire asupra unor clipuri video din anii 1950 și 1960 care ilustrează modul în care oamenii priveau rujeola la vremea respectivă.

De exemplu, într-un episod din The Donna Reed Show din anii 1950, apare următorul schimb de replici: „Nu este grav”, spune doctorul care diagnostica un băiețel cu rujeolă. „Dacă băiatul tău va face o formă ușoară, va fi la fel de bun și ca nou în câteva zile. Are doar rujeolă.” Tatăl său chiar spune: „Sunt chestii de copil, ei vor râde de noi”.

Flintstones a fost la fel de limpede cu privire la rujeolă într-un episod din anii 1960. Fred se întoarce acasă pentru a descoperi că soția sa, Wilma, și prietena ei, Betty, au rujeolă, împiedicându-i să apară la o emisiune TV. „Nu îți face griji, Fred, rujeola nu doare”, spune Barney. Cea mai mare îngrijorare a tuturor celor implicați este incapacitatea femeilor de a apărea în spectacolul TV; nimeni nu este îngrijorat că viața lor ar fi în pericol. De fapt, Fred și Barney se îmbracă în femei și le iau locul soțiilor în speranța de a-și salva șansa la premiul de 10.000 de dolari oferit la concursul de gătit.

Brady Bunch a inclus câteva replici despre rujeolă în anul 1969: „Dacă este necesar să vă îmbolnăviți, cel mai bine este să vă alegeți rujeola”, spune Marcia, deoarece copiii chiulesc de la școală pe motiv de boală, în timp ce mama și tata vorbesc despre cât de fericiți sunt toți copiii care au avut această boală la această vârstă.

O cu totul altă abordare, într-un flagrant contrast cu cea ilustrată mai sus, apare în America post-vaccinare, așa cum se poate remarca în serialul Law & Order: SVU. Într-un episod intitulat „Acordarea imunității”, care s-a difuzat pentru prima dată în 2015, un focar de rujeolă izbucnește de la un liceu local și este urmărit de o mamă care administrează un site de lifestyle care promovează tratamente pe bază de plante. Mama respectivă a falsificat dosarele de vaccinare ale fiului său din teama ca el să nu facă autism și i-a convins și pe alți părinți să facă la fel, iar ea este adusă în fața instanței, în timp ce spectatorii aud un doctor vorbind despre cât de gravă este rujeola. Femeia ajunge să fie condamnată la trei luni de închisoare pentru că acțiunile ei nesăbuite au constituit o amenințare pentru ceilalți.

De ce rujeola atrage atât de mult interes?

Cu toate că rujeola poate fi destul de contagioasă, cercetările au arătat că persoanele vaccinate pot, de asemenea, să transmită boala altora și chiar să o facă ele însele, motiv pentru care mulți oameni nu văd niciun rost în asumarea riscurilor vaccinului anti-rujeolic pentru astfel de beneficii discutabile. Tot mai mult se conturează ideea că de fapt în cazul vaccinării anti-rujeolice este vorba de profituri financiare.

Oamenii mai în vârstă povestesc că atunci când copiii vecinilor aveau rujeolă, mulți părinți își trimiteau copiii să se joace cu ei, astfel încât toți să se îmbolnăvească pentru a-și dezvolta imunitatea față de această boală, care se manifestă într-o formă mai ușoară la această vârstă. Astăzi, oamenii sunt cumplit de speriați și își imaginează ca a contacta boala este ca o sentință la moarte. Adevărul este că oamenii din ziua de azi doar acceptă orbește orice promisiune a mass-media finanțată de Big Pharma și nu pun la îndoială ce se petrece cu adevărat și nu se gândesc cu capetele lor, examinând faptele cu privire la această boală și la vaccinul împotriva ei.


Citiți și:

De ce Japonia a încetat să mai utilizeze vaccinul anti rujeolă-oreion-rubeolă, dacă acest vaccin este atât de sigur?

Curtea Supremă Federală Germană: Virusul rujeolei nu există!

Dr. Amalia Șerban (Ministerul Sănătății): Din cele 24 de decese cauzate de rujeolă, majoritatea copiilor aveau condiții medicale pre-existente

 

yogaesoteric
3 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More