Vigilant Citizen: Un om de știință propune controlul conștiinței bazat pe IA pentru reabilitarea infractorilor. Da, este o nebunie

În cel mai înfiorător videoclip al anului 2024, un om de știință explică modul în care sistemul său, Cognify, ar putea „corecta” infractorii, prin implantarea în creierul lor a unor false amintiri, generate de inteligența artificială. Și apoi devine și mai ciudat.

Într-un videoclip publicat pe diverse platforme online, un om de știință a prezentat un concept despre care susține că ar putea decongestiona sistemul de penitenciare, permițând eliberarea infractorilor în câteva minute, în loc de ani. Însă, e o capcană aici: este vorba despre un coșmar distopic.

Numit în mod enervant Cognify (un Spotify pentru infractori, presupun), conceptul urmărește să conecteze deținuții la un dispozitiv de tip VR și să le pirateze creierul prin implementarea unor sentimente precum durerea și remușcarea. Apoi, acești oameni vor deveni ceva de tipul non-criminali. Genial. Cu siguranță, nu văd niciun scenariu în care această tehnologie ar putea fi folosită în rău, în care oamenii ar fi torturați sau preschimbați în sclavi. Nu, din asta nu poate ieși decât ceva bun.

Descrierea videoclipului precizează:

Vă prezentăm Cognify, închisoarea viitorului. Această instituție este concepută pentru a trata infractorii ca pe niște pacienți. În loc să petreacă ani de zile într-o celulă de închisoare, prizonierii și-ar putea termina sentința aici în doar câteva minute. Într-o bună zi, Cognify ar putea crea și implanta amintiri artificiale direct în creierul prizonierului. Aceasta ar putea oferi o nouă abordare a reabilitării infractorilor, modificând modul în care societatea tratează infractorii, prin concentrarea pe reabilitare, mai degrabă decât pe pedeapsă.”

Iată videoclipul:

Videoclipul începe prin a arăta închisoarea viitorului: o instalație high-tech de control al conștiinței în care infractorii sunt „tratați ca niște pacienți”. Sau sclavi controlați în sfera conștiinței. Potrivit videoclipului, Cognify ar utiliza conținut generat de inteligența artificială pentru a crea și implanta amintiri „complexe și vii” în creierul prizonierilor.

Iată cum ar funcționa sistemul: mai întâi, deținutul ar avea de ales între a putrezi în închisoare timp de douăzeci de ani sau a fi eliberat înainte de ora cinei. Odată ce prizonierul ar alege a doua opțiune, el și-ar preda conștiința, trupul și sufletul statului.

Prizonierul este apoi supus unei scanări cerebrale de înaltă rezoluție, pentru a se crea o hartă detaliată a căilor sale neuronale.

După ce scanarea determină exact cel mai bun mod de a se juca cu creierul infractorului, Cognify este fixat pe capul acestuia.

Cognify te va face să-ți conștientizezi faptele rele și să devii din nou un membru productiv al societății. Cu excepția cazului în care te va programa să devii un sclav sexual pentru elită, desigur.

Deși procedura ar dura doar câteva minute, timpul ar trece diferit în conștiința infractorului, care ar experimenta „ani de amintiri”.

Aceste amintiri ar fi adaptate fiecărui deținut, în funcție de infracțiunile pe care le-a comis și de profilul său psihologic. De exemplu, infractorii violenți ar fi forțați să își vadă acțiunile din perspectiva victimei și să simtă pe propria piele durerea și suferința pe care le-au provocat. Unele amintiri ar fi chiar concepute pentru a imprima o traumă permanentă în conștiința criminalului.

În acest moment, unii s-ar putea gândi: „Ei bine, asta are sens”. Nu, nu are. Dar să zicem că are. Ei bine, naratorul videoclipului spune curând ceva care ne face să realizăm că aceasta nu ar fi bine să se petreacă vreodată.

Reeducare în stilul 1984

Puțin mai târziu în videoclip, naratorul afirmă că Cognify ar putea trata o gamă largă de infracțiuni, cum ar fi „infracțiunile motivate de ură și discriminarea”. Ooo, dar ce avem aici?!

Nici măcar nu au trecut trei minute de la începutul acestui videoclip și deja ne aflăm pe o pantă extrem de alunecoasă. Țări din întreaga lume redefinesc și preschimbă deja în arme concepte precum „infracțiunile motivate de ură” și „discriminarea” pentru a scoate în afara legii criticile și rezistența la programele lor. Deci, urmând această logică, cei care sunt vinovați de „gândire greșită” ar urma să fie reprogramați folosind Cognify.

Toate acestea nu există încă, însă ar fi cazul să fie deja interzise.

Cognify ar putea modula neurotransmițătorii și hormonii pentru a induce stări emoționale specifice, cum ar fi remușcări sau regrete, sau poate supunerea neîndoielnică față de stăpâni.

Videoclipul explică apoi cum sistemul bazat pe inteligență artificială ar putea să colecteze cantități masive de date de la deținuți și să le adune într-un computer central pentru a „preveni infracțiunile”. Sau oamenii care nu se conformează agendei.

Nu vă faceți griji, băieți. Pictograma de blocare înseamnă că datele sunt foarte sigure. Nimeni nu poate accesa vreodată datele atunci când există o pictogramă de blocare.

Videoclipul se încheie prin explicarea modului în care acest dispozitiv ar economisi bani și ar crea o societate mai stabilă și mai productivă. Desigur, cu excepția cazului în care ar fi utilizat de o entitate care dorește să controleze oamenii și să zdrobească disidenții. Dar asta nu s-a petrecut niciodată în istorie, nu-i așa? CORECT???

Cine a venit cu ideea asta?

În mod clar, acest videoclip m-a făcut să am o suprasarcină de sarcasm, deoarece este ridicol de absurd. Din fericire, pentru moment, Cognify există doar în imaginația creatorului său: Hashem Al-Ghaili, un om de știință stabilit în Germania.

Hashem Al-Ghaili descriind unele dintre celelalte idei proaste ale sale într-un discurs TED

Biologul molecular este cunoscut pentru crearea de videoclipuri științifice care uneori devin virale.

În anul 2022, Al-Ghaili a îngrozit lumea cu conceptul său numit Ectolife – un uter artificial capabil să creeze bebeluși personalizați. Părinții ar putea alege culoarea ochilor, înălțimea și gradul de inteligență al copilului.
Un alt concept profund dezumanizant al lui Al-Ghaili. Acesta chiar l-a „alarmat” pe Candace Owens.

Așadar, sunt aceste concepte doar produsul unui influencer care urmărește să devină viral vehiculând idei teribile? Să sperăm că da. Din păcate, mai ales în cazul Cognify, tehnologia pentru a crea un astfel de sistem există deja.

„A fost creată cu succes o memorie artificială. Știința în continuă dezvoltare a manipulării memoriei ridică probleme sociale și etice. De Robert Martone”. Un titlu din revista Scientific American din anul 2019. Suntem cinci ani mai târziu, așa că ar fi bine să credeți că știința a făcut salturi semnificative de atunci.

Deși Al-Ghaili ar putea fi catalogat drept un trol științific sofisticat, ideile sale nu sunt diferite de cele propuse de Forumul Economic Mondial (FEM) și de alte entități de elită. De exemplu, anul trecut, o prezentare a FEM a explicat cum monitorizarea undelor cerebrale ar putea fi utilizată pentru „combaterea criminalității”, după cum se explică în acest videoclip.

Pe scurt, dacă asta nu cumva s-a și petrecut deja, FEM i-ar putea spune lui Al-Ghaili: „îmi place cum gândești”, și i-ar putea oferi mijloacele necesare pentru ca ideile sale să devină realitate.

Să sperăm că nu. Deoarece în acest caz probabil că vor dori să mă „cognifice” și pe mine pentru că am scris acest articol.

Sursa: Vigilant Citizen

Citiți și:
Controlul insidios al conștiinței umane: tehnologii folosite pentru subjugarea maselor
James Corbett: Controlul conştiinţei devine o realitate

 

yogaesoteric
30 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More