Viktor Orban amenință să închidă ONG-urile care îi ajută pe solicitanții de azil în Ungaria

 

Premierul Viktor Orban nu cedează în fața presiunilor UE privind imigranții. Șeful guvernului de la Budapesta a amenințat că va închide organizațiile neguvernamentale care apără drepturile refugiaților și ale solicitanților de azil, relatează DPA.

„Dacă nu vor să își oprească activitățile periculoase, pur și simplu le vom expulza de pe teritoriul țării, indiferent cât de puternice sau bogate ar fi”, a spus Orban într-un discurs despre starea națiunii.

Conform proiectelor de lege, care au fost publicate pe site-ul parlamentului, respectivele ONG-uri vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanțările externe, iar angajații lor ar putea primi interdicția de a mai intra în centrele de refugiați din apropierea granițelor țării.

Organizațiile vizate vor trebui de asemenea să se înregistreze la Ministerul de Interne, care ar putea acorda amenzi sau le-ar putea refuza ONG-urilor posibilitatea de a activa legal în Ungaria.

Orban s-a remarcat ca lider al unei poziții anti-imigrație în interiorul Uniunii Europene în timpul crizei migrației din 2015-2016, când un val masiv de refugiați și imigranți a trecut prin Balcani și Ungaria.

Între timp, Ungaria a adoptat legi restrictive împotriva refugiaților și imigranților și a refuzat să accepte cotele obligatorii ale UE pentru persoanele care ar primi azil, chiar cu prețul unei acțiuni în justiție din partea Bruxelles-ului.


Citiți și:

Viktor Orban: «Niciodată nu ar trebui să subestimăm puterea forțelor întunecate satanice. O parte din statele cheie ale UE sunt ținute ostatice» 

Viktor Orban: Bruxelles-ul trebuie oprit! Responsabilitatea deplină a guvernării trebuie păstrată în continuare în mâinile forţelor naţionale 

 

yogaesoteric
17 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More