Vine totalitarismul! Ministrul Justiției Predoiu vrea mai multe condamnări pentru «incitare la ură»

 

Ministrul Justiției a anunțat că este nemulțumit că nu s-au dat mai multe condamnări pentru infracțiunea fictivă de „incitare la ură”, pe care cei de la Gândul o numesc „incitare la urmă”.

Este doar o impresie sau sistemul se pregătește să aplice cadrul legal antiromânesc pregătit în ultimii 5 ani? (217/2015, legea Vexler)

 
Cătălin Predoiu

În contextul în care autorii implicați în dosarele de „incitare la urmă”(sic!) nu sunt pedepsiți drastic, răspunderea fiind „infimă”, ministrul Justiției – Cătălin Predoiu – a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să analizeze oportunitatea desfășurării unui „control tematic” cu privire la o astfel de infracțiune și nu numai.

În perioada 2014 – 2017 au fost întocmite 113 dosare de „incitare la ură”, însă numai două dintre persoanele vizate de procurori au fost puse sub acuzare.

Doar cinci din 77 de cazuri au ajuns în instanță, iar între anii 2016 – 2018 (până în luna martie) au fost judecate doar trei cazuri drept încălcări ale art.369 din Codul Penal (incitare la ură), numai unul finalizându-se cu o pedeapsă.

„Statisticile furnizate de Ministerul Public în perioada 2014-2017 și care se regăsesc în Raportul ECRI, elaborat de Consiliul Europei – Comisia împotriva rasismului şi intoleranţei, publicat pe data de 5 iunie 2019, arată că numai două din 113 cazuri de care s-au ocupat procurorii, conform art. 369 din Codul Penal (incitare la ură), au fost puse sub acuzare, în timp ce cinci din 77 de cazuri au ajuns în instanță ca intrând sub incidența unor articole din O.U.G. nr. 31/2002. Acelaşi document arată că, între anii 2016 și 2018 (până în martie), numai trei cazuri au fost judecate drept încălcări ale art.369 din Codul penal, dintre care numai unul s-a soldat cu pedeapsă”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Justiției reamintește că prevenirea și combaterea incitării la ură (națională, rasială sau religioasă) – dar și la discriminare – reprezintă „un semnal benefic” pe care îl dă statul român.

Însă este evident că acest semnal depinde, în ultimă instanță, nu doar de adoptarea unor măsuri specifice, în context, ci și de modalitatea de aplicare a acestor măsuri.

„În context, reamintim că prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare, precum şi la interzicerea organizaţiilor şi a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii corespunde cerinţelor europene în domeniu şi constituie, totodată, un semnal benefic dat de statul român pentru combaterea rasismului, antisemitismului şi xenofobiei. Eficienţa acestui semnal depinde în mare măsură nu doar de adoptarea de măsuri legislative, dar şi de modalitatea de aplicare a acestora”, se menționează la finalul comunicatului de presă transmis de reprezentanții Ministerului Justiției.

Vestea bună este că oamenii legii încă n-au ajuns la retardismul vestic unde poliția ia în serios faptele de „incitare la ură”.

Vestea rea e că vine o nouă generație de funcționari școliţi de Soros care vor încuraja „cultura anulării” (cancel culture) din Occident, unde ți se periază media socială și dacă ți-ai exprimat vreodată un punct de vedere conservator, ești persecutat în mod activ, hărțuit și dat afară de la locul de muncă. Vă dați seama că în contextul unei majorități parlamentare USR-PNL, acest viitor nu este atât de departe.

Totodată dacă s-ar aplica legea în privința „incitărilor la ură”, mulți oameni cinstiți vor ajunge să aibă dosare penale pentru meme postate online, fapt care nu va trece fără reacții. Iată un exemplu de postare care poate fi incriminată:

Astea vor fi ilegale în timp ce propaganda comunistă se desfășoară deschis, la vedere, în plină legalitate:

Acest dublu standard nu mai surprinde pe nimeni.

Cătălin Predoiu – o biografie care incită la ură

Cătălin Predoiu este din 2016 deputat şi abia apoi ministru. Ca deputat el este membru în „Grupul parlamentar de prietenie cu Statul Israel“, grup condus de evreul Silviu Vexler (finul lui Dragnea, căruia îi aranjează vizitele în Israel, pentru protecţie politică de la Bibi Netanyahu), Vexler care a iniţiat legea de condamnare a „anti-semiţilor“ (redefinind „anti-semitismul“ ca anti-sionism inclusiv etc.).

Din grup mai fac parte şi liderul USR Cristian Seidler (deputatul evreu prieten cu Nicuşor Dan, al cărui tată, bătrânul Seidler, face parte din structurile de conducere ale Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România) sau pesedistul ridicol Nicolae Şerban (care a semnat iniţiativa legislativă privind legea „antisemitismului“ alături de Vexler şi Seidler), dar şi… Marcel Ciolacu, şeful PSD-ului (căci, dacă se face sluj Israelului şi „Ciuma Roşie“ este bună pentru useristul Seidler şi pentru Vexler de la „comunitate“). Aşa că apare clar cine mişcă cheiţa care îl pune în mişcare pe Predoiu.

Să nu uităm că Predoiu este şi ginerele avocatului Călin Zamfirescu (cu care apărea periodic asociat în casa „Zamfirescu Racoţi Predoiu“ (mai cunoscută ca „Zamfirescu Racoţi & Partners“), acest Zamfirescu fiind, însă, partenerul israelianului Arin Stănescu (Ariel Shalev, după numele ce-l purta în Israel) în lichidările de întreprinderi în România, ei doi conducând tagma lichidatorilor de la noi. S-au remarcat ca lichidatori ai băncilor româneşti. De exemplu, cea mai spectaculoasă „realizare“ a lor fiind lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor („lichidarea“ devenise o afacere a juriştilor liberali, precum Valeriu Stoica, iar expertul lor era israelianul Shalev, alias Stănescu).

Banca Dacia Felix s-a „lichidat“ în anii ’90, apoi a fost transferată grupului israelian Fredy Robinson – Liviu Mandler, iar din 2006 băncii israeliene Leumi Le. Banca Leumi a fost concepută la finele secolului 19, odată cu organizarea primului Congres Mondial Sionist şi creată peste câţiva ani de sionişti la Londra, în 1902, iar mai târziu transferată în statul Israel.

Vă „incită la ură“ aceste adevăruri? N-ar fi indicat, că vă închide Predoiu!

Citiţi şi:

Cum au ajuns germanii antisemiţi?

Englezii vor putea fi judecaţi şi condamnaţi pentru ceea ce ar putea gândi. Realitate tip «1984» pe site-ul poliţiei londoneze! 
Patapievici tună pe bună dreptate împotriva corectitudinii politice: O teroare morală; suntem ca într-un coșmar de revenire a stalinismului

 

yogaesoteric
2 decembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More