Violenţa şi sexul din mass-media nu duc la creşterea vânzărilor, potrivit unui studiu al Universităţii din Ohio

 

Un studiu al Universităţii din Ohio (SUA) conchide că sexul şi violenţa din televiziune, cinema şi presă nu fac să crească vânzările, dezminţind astfel o concepţie care a marcat timp de decenii publicitatea.

Studiul postat de Asociaţia Psihologilor Americani (APA) pe site-ul său asigură că, deşi sexul şi violenţa atrag mai mult publicul, acest lucru nu se traduce printr-o apreciere mai mare faţă de produsul căruia i se face publicitate, relatează Agencia EFE.

În general, conţinuturile violente sau cu încărcătură sexuală au o reacţie negativă sau sunt total lipsite de impact, potrivit concluziilor studiului. „Violenţa şi sexul nu ajută şi uneori chiar dăunează publicităţii”, asigură studiul.

Experţii au studiat reacţiile a 8.500 de participanţi prin intermediul a circa o sută de experimente pentru a determina efectele sexului şi violenţei în privinţa atitudinii faţă de marcă, a intenţiei de cumpărare şi a memorării de către clienţi. Conţinutul sexual a afectat negativ memorarea produsului, în timp ce atitudinea faţă de marcă a fost negativă la reclamele cu conţinut violent, faţă de un conţinut clasificat drept neutru, conchide studiul.

 

Citiți și:

Războiul pornit împotriva libertății de exprimare

Expunerea la scene de violență ne poate influența în mod direct comportamentul

 

yogaesoteric
15 martie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More