Virginitatea încotro?

Problema virginităţii apare cu siguranţă la fiecare bărbat şi femeie cel puţin o dată în viaţă. Spunem aceasta deoarece sunt femei care din motive pe care le putem defini „strict personale“ apelează uneori la ajutorul medicilor pentru a-şi redobândi virginitatea. A fost prima experienţă erotică reuşită? A fost aşa cum fiecare a visat ani şi ani la rând? Sau a fost numai ceva trecător, fără importanţă după care nu vrei să te uiţi în spate?

Doar 16% dintre bărbaţi au afirmat că nu au avut orgasm de prima oară În urma unui sondaj realizat de către o echipă de specialişti, rezultatele au arătat că majoritatea oamenilor, bărbaţi şi femei, nu au fost pregătiţi să facă pasul important de începere a vieţii sexuale.

La întrebarea dacă au avut orgasm în timpul primei întâlniri unele femei au ales să nu răspundă. Iar jumătate din cele care au răspuns au admis că nu au avut orgasm. Primul contrast: doar 16% din bărbaţi au afirmat că nu au avut orgasm de prima oară. Este, de asemenea, important să notăm că doar 216 din cei 880 de chestionaţi au răspuns că partenera lor a avut un orgasm cu acest prilej în vreme ce 435 au spus că nu şi 229 au spus că nu ştiu. Aceasta demonstrează existenţa în general a unor carenţe de comunicare liberă dintre bărbaţi şi femei cu atât mai serioase cu cât este vorba de domenii mai intime. Totuşi când au fost întrebaţi dacă partenerele lor au avut probleme să ajungă la orgasm, 50%dintre bărbaţii chestionaţi au avut suficiente argumente pentru a răspunde afirmativ, iar procentajul femeilor incapabile să atingă orgasmul de prima oară a fost tulburător de mare.

Care sunt implicaţiile acestor rezultate statistice?

Sunt oare adesea femeile prea stânjenite pentru a-şi spune partenerilor lor care le sunt nevoile? Sau sunt ei suficient de neinteresaţi de ceea ce ele simt? Să fie atenţia femeilor prea distrasă de bărbatul din faţa lor pentru a se mai putea concentra asupra necesităţii propriei „încălziri“? Sau un mare număr de tineri sunt prea absorbiţi de aspectele pur tehnice ale întâlnirii intime, pentru a se mai putea concentra şi asupra nevoilor pe care le au femeile în compania cărora se află ? Având în vedere aceste aspecte, nu mai este nici o mirare că mai puţin de 25% dintre femeile care au colaborat la acest sondaj au folosit în descrierea primei lor experienţe amoroase aprecieri de tipul: „fantastic“, „nemaipomenit“, sau „minunat“, spre deosebire de bărbaţi, la care procentul a fost mai mare de 40% .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More