Viziunea aspirantului asupra ghidului spiritual poate fi diferită

“Dacă îl vei privi pe ghidul tău spiritual ca pe o fiinţă DIVIN REALIZATĂ care te conduce către DUMNEZEU şi care te susţine să-ţi revelezi SINELE SUPREM NEMURITOR ATMAN, vei primi astfel binecuvântarea şi ghidarea meritată care te ajută să-L descoperi pe DUMNEZEU şi totodată vei fi impulsionat să-ţi REVELEZI SINELE NEMURITOR ATMAN.

Dacă-l vei privi pe ghidul tău spiritual doar ca pe o fiinţă care şi-a trezit anumite puteri paranormale, vei primi astfel binecuvântarea şi susţinerea care îţi sunt necesare pentru trezirea puterilor paranormale.

Dacă îl vei privi pe ghidul tău spiritual doar ca pe un om obişnuit nu vei primi atunci de la el, tocmai datorită viziunii tale limitate, nici un fel de binecuvântare sau susţinere spirituală.

Dacă datorită viziunii tale rele şi distorsionate îl vei privi pe ghidul tău spiritual ca fiind o fiinţă care are defecte sau vicii, nu vei primi nici un fel de binecuvântare sau susţinere şi atunci spiritele rele vor face să se trezească în tine toate defectele şi viciile pe care tu i le atribui în mod fals ghidului spiritual.

Suntem capabili să ne deschidem faţă de un ghid spiritual?

Este bine să ne privim cu atenţie ghidul spiritual, care este detaşat si care se află dincolo de orice limitări. Dacă inima noastră nu este plină de încredere, de umilinţă, de credinţă, de iubire, de sinceritate şi adoraţie pentru ghidul spiritual, nu poate avea loc în fiinţa noastră o creştere spirituală. Criteriile care ne pot ajuta să ne dăm seama dacă suntem sau nu capabili să ne deschidem cu adevărat faţă de un ghid spiritual sunt:

1) Putem să-l privim pe ghidul nostru spiritual ca pe un părinte şi totodată ca pe un prieten spiritual? Suntem cu adevărat capabili să acţionăm la unison, împreună cu El, pentru desăvîrşirea misiunii sale spirituale pe care El şi-a asumat-o?

2) Suntem siguri că nu ne iluzionăm şi că într-adevăr din fiinţa sa emană o tainică forţă spirituală? În cazul în care ne confruntăm cu unele dubii în această direcţie, putem să ne raportăm cu uşurinţă la exemplul altor fiinţe umane care actualmente sau în trecut au beneficiat sau beneficiază de acest ajutor, transformându-se astfel într-un mod cert şi indubitabil cu ajutorul acestei influenţe. Dacă în urma acestei încercări descoperim că există 3-4 fiinţe care beneficiază fără incetare de această influenţă spirituală, ne putem pune atunci această întrebare: “Oare eu de ce nu aş fi capabil să reuşesc aceasta?” Apoi dacă vom studia cu atenţie acele fiinţe umane care beneficiază de ajutorul ghidului spiritual ne vom putea da seama până la urmă ce anume ne lipseşte ca să reuşim şi noi aceasta. Utilizarea acestei modalitaţi simple pe care am expus-o aici ne ajuta să scăpam de multe dubii, limitări şi închistări care ne blochează iubirea, deschiderea şi comuniunea profundă şi amplă cu ghidul spiritual.

3) Suntem în măsură să comunicăm cu ghidul spiritual într-un mod sincer, cu luciditate şi profunzime?

4) Suntem noi capabili să ne deschidem faţă de mesajele spirituale tainice pe care ghidul spiritual ni le transmite atunci când pătrunde în universul nostru lăuntric, dincolo de masca efemeră pe care o avem?”

Citiţi și:
În pomul fără roade nimeni nu dă cu pietre

 

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More