Vlad Cosma a prezentat o înregistrare în care ar apărea procurori de la DNA Ploiești. Fostul deputat susține că a fost învățat ce să declare ca martor

 

Vlad Cosma a prezentat o înregistrare din sediul DNA Ploiești. Potrivit discuțiilor, acesta ar fi fost învățat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat și că a fost constrâns de DNA Ploiești să dea o declarație neadevărată la instanță, potrivit Mediafax.

În înregistrarea prezentată de Vlad Cosma la Antena 3, în februarie, realizată în sediul DNA Ploiești, ar apărea procurorii Mircea Negulescu, Lucian Onea și Giuela Deaconu. Potrivit înregistrării, Deaconu l-ar fi instruit pe Vlad Cosma în legătură cu declarația de martor pe care ar fi urmat să o dea ulterior într-un dosar al DNA, spunându-i ce urma să fie întrebat și cum trebuia să răspundă.

De asemenea, Vlad Cosma acuză că a fost constrâns de DNA Ploiești să dea o declarație neadevărată la instanță în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat susține că a fost însoțit și influențat de un ofițer DNA Ploiești în timp ce era audiat de ÎCCJ prin videoconferință.

„În această fotografie o avem pe doamna polițist judiciar DNA Ploiești, Florea Gabriela. Am dat o declarație, la un moment dat, într-un dosar, pe care nu am mai dorit să o susțin. M-au înștiințat că trebuie să merg la instanță pentru a o susține, am zis că refuz. Pentru a mă determina să o susțin, m-a însoțit doamna Florea. Mi-a mai citit încă o dată declarația și a stat ascunsă după monitor pentru a nu se vedea că este acolo. Pentru a se asigura că rezultatul e unul favorabil, au acest tupeu de a merge inclusiv în instanță și a ticlui acolo declarații pentru a fi siguri că niște oameni vor fi condamnați. Cum se pot apăra oamenii din această țară dacă doamna Florea stă ascunsă și influențează martorii?! Așa se constrâng martorii. Vom observa că sala de judecata era ocupată și dânsa corela, în această fotografie, cu domnul Onea, pe telefon, tot ceea ce trebuia să răspund eu. Ea vorbea cu el și îi spunea că nu vreau să declar ceea ce trebuie. Am refuzat să spun ce și-au dorit doamna Florea și domnul Onea. Domnii judecători au simțit că ceva se întâmplă și în acel dosar s-a dispus achitare în prima instanță. E dosarul Bădescu-Ghiță”, a declarat Vlad Cosma la Antena 3.

Fostul deputat a prezentat și o fotografie cu ofițerul de poliție judiciară, precizând că a fost realizată în sala în care urma să fie audiat prin videoconferință. Gabriela Florea este unul dintre cei doi ofițeri de poliție judiciară de la DNA Ploiești a căror revocare a cerut-o ministrul Afacerilor Interne.

Vlad Cosma a precizat că a început să facă înregistrările cu procurorii DNA Ploiești în anul 2015.

„Am constatat în anul 2015, când m-au abordat că se întâmplă niște ilegalități în sediul DNA și în sediul Parchetului Curții de Apel Ploiești. Constatând că ceea ce îmi cer e ilegal, am încercat să fac aceste înregistrări știind că le voi prezenta la un moment dat public. Am început să înregistrez de când mi-au solicitat primele presupuse ilegalități, din anul 2015”, a spus Cosma.


Citiți și:

Aşa se prepară un denunţător – Interceptări cu «manelistul DNA» Ciprian Man

DNA a mers pe burtă cu denunţătorul mincinos
 

yogaesoteric
22 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More