Vladimir Putin susține că autoarea romanului Harry Potter e dovada că Occidentului îi place să „anuleze” oamenii

Președintele Rusiei a deplâns „cultura anulării” în timpul unui discurs televizat împotriva condamnării invaziei sale în Ucraina. „Astăzi urmăresc să anuleze o întreagă cultură de o mie de ani – poporul nostru”, spune Putin, adăugând: „Interzic scriitorii ruși și cărțile lor”, scrie Sky News.

Putin a asemănat condamnarea Rusiei de către întreaga lume cu reacția pe care autoarea Harry Potter, JK Rowling, a primit-o pentru comentariile controversate despre comunitatea transgender. Rowling a fost „anulată”, a spus Putin, „doar pentru că nu a îndeplinit cerințele privind drepturile de gen”.

Acum urmăresc să ne anuleze țara”, a continuat el. „Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are de-a face cu Rusia – această tendință care se desfășoară în mai multe state occidentale”.

Există, de asemenea, o campanie împotriva compozitorilor ruși, printre care Ceaikovski, Șostakovici și Rahmaninov, a adăugat președintele rus într-o dezvăluire în timpul unei întâlniri televizate cu personalități culturale.

Părea să se refere parțial la anularea evenimentelor care implică muzica rusă în unele țări occidentale de la invazia sa în Ucraina.

Astăzi urmăresc să anuleze o întreagă cultură de o mie de ani – poporul nostru”, a comentat Putin. „Interzic scriitorii ruși și cărțile lor.

El a continuat să compare „cultura anulării” cu naziștii care căutau să ardă cărți în anii 1930.

Ne amintim filmările în care ardeau cărți”, a spus el.

Este imposibil să ne imaginăm așa ceva în țara noastră și suntem asigurați împotriva acestui aspect datorită culturii noastre. Și este nedespărțit pentru noi de patria noastră, de Rusia, unde nu există loc pentru intoleranța etnică, unde de secole trăiesc împreună reprezentanți ai zeci de grupuri etnice”.

Putin a criticat, de asemenea, filmele de la Hollywood, spunând că acestea au anulat contribuția Rusiei la înfrângerea naziștilor.

Citiți și:
Neagă, respinge, defăimează, domină
Un gânditor rus ca remediu contra sovietolatriei și rusofobiei
„Nu mai reluați papagalicește propaganda rusă!”

 

yogaesoteric
23 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More