Vom ajunge să ne rugăm la un Iisus mic și negricios!


Demența progresiștilor nu cunoaște margini și din nefericire neobolșevicii au reușit să se infiltreze și în biserici. Aberația din titlu îi aparține nu vreunui propagandist oarecare, ci conducătorului Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby.

Pe fondul isteriei occidentale cu negrii și dărâmarea statuilor, ditamai arhiepiscopul a declarat că într-adevăr, este necesară o reexaminare a statuilor de la Catedrala din Canterbury să se vadă „dacă ar fi potrivit să fie acolo”.

În opinia prelatului anglican, reprezentarea tipică a Mântuitorului în lumea occidentală este greșită, pentru că Isus era totuși din Orientul Mijlociu și foarte probabil nu arăta așa cum îl înfățișează statuile și icoanele.

Întrebat textual dacă reprezentarea lui Iisus ar fi necesar să fie regândită, Justin Welby a răspuns: „Da, sigur că este necesar… ideea asta că Iisus era alb…”. Pentru a-și întări argumentul, arhiepiscopul a explicat că „în China sau Africa apar alte feluri de imagini cu Iisus… cu trăsături africane sau asiatice”.
Altfel spus, africanii pot să se închine la un Iisus negru, dar albii nu au voie să-și reprezinte Mântuitorul asemenea lor.

Ideea că reprezentarea lui Iisus nu corespunde adevărului circulă de mult, cu argumentul că fiind din Orientul Mijlociu era probabil diferit faţă de cum a intrat în iconografia și în arta occidentală. Pe de altă parte, dacă ne gândim că Iisus s-a născut ca fiul unei evreice, este greu de spus dacă ar fi necesar neapărat să ni-l imaginăm mic și negricios. De-a lungul timpului, evreii au fost acuzați de multe, dar nu și de faptul că ar fi negrii!

Culmea ironiei, propunerea dementă de a revizui reprezentarea lui Isus a fost combătută chiar de o africană, și nu una oarecare. Graca Machel, văduva faimosului luptător pentru drepturile populației de culoare Nelson Mandela, s-a declarat vehement contra acestei nebunii cu dărâmarea statuilor.

„Iisus este reprezentat în diferite feluri, în funcție de cultură, limbă sau percepția oamenilor. Nu cred că asta ar fi nevoie să facem acum, să aruncăm tot ce avem din trecut”, a spus Graca Machel.

Printre statuile pe care Arhiepiscopul de Canterbury își propune să le examineze să vadă dacă nu deranjează cumva zgomotoasa mișcare Black Lives Matter se numără și cele ale celor mai importante figuri din istoria Angliei. N-ar fi exclus ca toate statuile celor care vor fi găsiți că aveau vreo legătură cu sclavia sau colonialismul, să fie dărâmate.

Nu ar fi de mirare să auzim asemenea idei și din partea progresistului instalat la Vatican, nu de alta dar și Papa Francisc a adus indieni de prin Amazonia cu idoli păgâni să-și facă ritualurile în grădinile Vaticanului.

Cei care și-au pus în cap să distrugă lumea creștină s-au gândit abil – ce e mai ușor decât să dărâmi biserica decât din interior?!


Citiţi şi:

Statuile din marmură albă sunt rasiste
Nebunia neomarxistă insidioasă a «corectitudinii politice»: Această pictură cu nimfe a fost eliminată din muzeu, pe motiv că e sexistă!


yogaesoteric
8 octombrie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More