Vorbirea trădează starea în care se află creierul nostru

 

Vorbirea este traducerea în sunete a gândurilor noastre, a vibrațiilor noastre, a cuvintelor.

Cum este discursul nostru astăzi? Oare dăm atenție tonului pe care îl avem atunci când vorbim sau cuvintelor pe care le rostim? Utilizând cuvinte vulgare și murdare, uităm pur și simplu ce înseamnă o comunicare respectuoasă. Este evident că atunci când folosim astfel de cuvinte, fericirea din interiorul nostru nu crește. Din contră. Oferim posibilitatea să apară energie nefastă, apoi ne întrebăm de ce este necesar să facem tratamente pentru durerile de cap. Pentru că există o legătură directă între starea creierului nostru și vorbire. Dacă mintea noastră este sănătoasă, atunci vorbirea va fi pe măsură.

Un creier sănătos este întotdeauna benefic orientat. Având o asemenea stare, nu vom bârfi, nu vom critica, nu vom emite fel și fel de pretenții. Nu ne vom plânge de destine. Tonul vocii va fi calm și plăcut. Fiecare va dori să vorbească cu o asemenea persoană. Când vorbești cu un ton ridicat demonstrezi că ai un suflet slab.

De regulă, 90% dintre toate certurile și conflictele apar atunci când vorbim pe cineva de rău. Este necesar să învățăm să vorbim plăcut, manierat, controlându-ne modul în care ne exprimăm verbal. În Vest, o persoană care nu este capabilă să-și controleze discursul este considerată o persoană primitivă.

A trecut ceva timp de când a fost demonstrat faptul că noi preluăm însușirile acelei persoane despre care vorbim și la care ne gândim. Din acest motiv, atunci când vorbim de rău pe cineva, criticându-l, duplicăm în noi acele defecte pe care le vedem la celălalt și care uneori nu există decât în imaginația noastră.

Cu cât o persoană manifestă mai multă ură, egoism și invidie, cu atât îi este mai greu să vorbească despre cineva cu considerație. Cu cât mai vulgar este discursul cuiva, cu atât mai puțin armonioasă este acea persoană și ca rezultat va primi lecții dure de la viață.

Una dintre cauzele oboselii noastre este faptul că vorbim prea mult. Vorba multă este un semn că suntem pustii. Este necesar să vorbim puțin, calm și cu răbdare. Așa vom putea economisi energia și timpul. Este de asemenea necesar să învățăm să ne alegem cuvintele. Fiecare cuvânt trebuie să aibă un sens profund – astfel de cuvinte vor fi întotdeauna puternice.

Probabil cel mai prețios dintre toate sfaturile cu privire la vorbire este acesta: gândește-te bine înainte să spui ceva!

Cuvintele vor avea un sens profund dacă vor fi pline de admirație și respect față de ceilalți. Și astfel, atunci când în mod necesar vei adresa cuvinte mai dure, ele nu vor fi percepute ca o jignire, ci ca un sfat.

Nu există subiecte tabu, pe care să le ocolim pentru a nu-i deranja sau ofensa pe ceilalți, însă este necesar să vorbești despre toate cu respect și iubire. Orice cuvinte ar spune o mamă copiilor ei, ele sunt rostite cu dragoste, iar copii nu vor primi aceste cuvinte cu răutate. Ei vor simți dragostea mamei și vor înțelege că ea le vrea binele.

Citiți și:

Mauna – un izvor de linişte şi energie

Acţiunea de a observa este o poartă către Conştiinţa Supramentală

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More