Vrei să te vindeci de o boală? Împacă-te cu vecinul! Gândul rău îl usucă în primul rând pe cel care-l trimite

 

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan (77 ani) este reputatul medic neurolog şi psihiatru care şi-a legat numele de Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde a condus secţia de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie.

Ca autor de cărţi, dr. Dulcan a devenit accesibil maselor de cititori odată cu publicarea volumului Inteligenţa materiei, un best-seller al anilor ʼ80. În cartea sa revoluţionară pentru mentalitatea acelor vremuri, profesorul Dulcan îndrăznea să vorbească despre entitatea care, mai presus de tot, pune în tot ceea ce există o ordine firească, dar încă neînţeleasă de noi. Șef la Catedra de Neurologie şi Neuropsihosomatică de la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti, dr. Dumitru Constantin Dulcan s-a dedicat studierii domeniului conştiinţei, despre care spune ferm convins că timpul îl va confirma.

– Tot răul spre bine, domnule profesor Dulcan? Gândul optimist cu care obișnuim să ne împăcăm are, de fapt, o explicație științifică?

– Este necesar să privim cu luciditate, traversăm un moment foarte dificil pentru Univers. Privind la tot ce se petrece în jur, cu noi, ne dăm seama că suntem deja în război. Este nevoie de o refundamentare a conceptelor pe care Universul s-a bazat. Este necesar să lucrăm în primul rând asupra noastră, dacă vrem să transformăm ceva. Fiecare dintre noi este necesar să facă efortul să se transforme, iar fiecare trebuie să dea exemplu la 100, la 200 de persoane. Doar așa, printr-o energie colectivă, putem transforma situația.

Când nu ai în mintea ta soluția pentru adevăr, o găsești privind istoria sau natura, cum rezolvă o situație. Natura are propria inteligență, fiecare particulă are inteligența sa. A fost Imperiul lui Alexandru cel Mare, a fost Imperiul Otoman, a fost Imperiul Sovietic. Toate au dispărut. Celelalte sunt veșnice? Eu aștept istoria.

– Nu suntem prea mici pentru un război așa mare?

– Dacă ne unim, nu. Este esențial să ne dezvoltăm conștiința de grup. O putem face pentru o cauză rugându-ne cu toții sau măcar concentrându-ne sincron, cu toții, în același timp. În America există grupuri de rugăciune în care oamenii se roagă pentru sănătatea cuiva sau pentru îndepărtarea unei probleme. Există mărturii ale unui savant neurochirurg american care, fiind în comă profundă, vedea cum oamenii se roagă pentru însănătoșirea lui și cum vin spre el canale de energie prin care simțea că se vindecă. În acest timp, el a avut acces la adevăruri din lumea de dincolo. „Marea mea dilemă este cum împac ce am văzut dincolo, cu ce am învățat la Harvard”, a relatat cercetătorul. Și nu era un naiv.

– Și lumea va fi transformată doar cu efectul gândirii benefice?

– Este necesar să ne scuturăm de zgura gândurilor, pentru că resentimentele, ura, invidia sunt sentimente care modifică ADN-ul, în timp ce iertarea și optimismul deschid spirala ADN-ului. Vrei să te vindeci de boală? Împacă-te cu vecinul sau cu cel pentru care ai resentimente. Când emitem un gând bun în spațiu, el este perceput ca o lumină colorată. În schimb, gândul rău este un nor întunecat care îl usucă în primul rând pe cel care-l trimite. Rugându-ne cu toții, îndepărtăm din norii negri care s-au tot adunat deasupra noastră. Și este necesar să facem bine. Acel bine pe care nu ni-l cere nimeni, acela este binele suprem! Altfel, dacă vom continua așa, nimicim totul. Tot primim semnale că Universul va face „implozie”, dar ceasul bombei poate fi oprit.

Oamenii sunt, de fapt, niște frecvențe. Noi este nevoie să ne elevăm conștiința, pentru a putea avea acces la alte dimensiuni. Vorbind despre moarte, niciodată să nu ne gândim la cei trecuți în neființă ca fiind morți. Nu, ei sunt niște conștiințe vii! Moare doar universul fizic, trupul. Nu există moarte, există doar o trecere. Comunicarea cu invizibilul este mai utilă decât tone de cărți. Am avut mai multe experiențe de acest gen, momente critice, de boală. Viața nu m-a dezmierdat deloc. De fiecare dată când ajungeam la limită, cineva îmi spunea care e soluția. Noi plecăm din viață cu exact ce-am adunat. Și suferim teribil în fața celor cărora le-am greșit. Iisus a dat expresia celui mai pur sentiment: iubirea și iertarea aproapelui său. Dacă l-ar fi acceptat pe Iisus, omenirea ar fi avut 2.000 de ani avans în civilizație.


Citiți și:

Profesorul Dulcan: «Să ne controlăm gândirea şi emoţiile, pentru că altfel ne putem îmbolnăvi»

Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi

 

yogaesoteric
12 septembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More