Vremea transformărilor în Polonia: Să ne păstrăm tradițiile și credința în Dumnezeu, într-o viață de familie normală între un bărbat și o femeie…

 

Vrem vindecarea țării după 25 de ani de îndoctrinare liberală


Witold Waszczykowski, ministrul de externe al Poloniei, a declarat că noul guvern de la Varșovia dorește „să vindece” Polonia după 25 de ani de „îndoctrinare liberală”.

„Noi vrem doar vindecarea țării noastre de unele boli pentru ca ea să se poată restabili”, a declarat Waszczykowski pentru cotidianul german Bild. Ministrul polonez a adăugat că guvernul precedent, de tendinţă liberală şi centristă „a urmărit un anumit concept politic de stânga”.

„Ca și când lumea ar trebui să meargă automat într-un singur sens, după un model marxist – un nou amestec de culturi și de rase, o lume de cicliști și de vegetarieni, care nu mizează decât pe energii regenerabile și care luptă împotriva oricărei forme de religie. Toate acestea nu au nimic de-a face cu rădăcinile poloneze tradiționale”, a mai spus ministrul de Externe al Poloniei.

Partidul conservator care a câștigat alegerile legislative din Polonia susține ceea ce îi interesează pe „majoritatea polonezilor: tradițiile, conștientizarea istoriei sale, dragostea de patrie, credința în Dumnezeu, într-o viață de familie normală între un bărbat și o femeie”, a adăugat ministrul polonez.

„Toate acestea reprezintă un șoc pentru opozanții noștri, aceia care cred în progres: că cei 25 de ani de îndoctrinare stângistă și liberală nu au făcut să dispară aceste valori tradiționale”, a continuat Witold Waszczykowski.

Guvernul conservator de la Varșovia a fost aspru criticat după mai multe decizii considerate controversate, precum adoptarea, la sfârșitul lunii decembrie 2015, a unui proiect de lege ce ar asigura actualului executiv controlul asupra mass-media publică.

Noua lege a provocat îngrijorare la Bruxelles, Comisia Europeană organizând dezbateri asupra situației statului de drept în Polonia.


Citiți și:

Scene incredibile, dar totuși reale în Varşovia! Oamenii au incendiat steagul UE şi au strigat «Polonia este doar pentru polonezi»

Dezvăluirile recente ale unui jurnalist polonez de investigaţii despre imigranţi – detalii zguduitoare

 

yogaesoteric
24 februarie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More