Yahoo este acuzat că blochează mesajele manifestanților mișcării de protest «Occupy Wall Street»

Yahoo este acuzat de cenzurarea e-mail-urilor manifestanților mișcării de protest ”Occupy Wall Street” („Ocupați Wall Street-ul”) din New York, după ce numeroși utilizatori ai Yahoo au postat o serie de filmulețe pe YouTube prin care au demonstrat respectiva cenzură. ”Occupy Wall Street” este o formă de protest continuă și non-violentă care a început sâmbătă (17 septembrie 2011) în districtul financiar din sudul Manhattan-ului. Manifestanții protestează, printre altele, împotriva puterii financiare a corporațiilor asupra politicii americane și împotriva absenței urmăririi penale a celor implicați în aceste manipulări financiare.
Organizatorii urmăresc să antreneze demonstrații publice în Piața Tahrir din Cairo și din unele capitale europene, însă deocamdată demonstranții au fost puțini la număr.
 
După cum se poate observa în filmulețele postate pe YouTube, Yahoo a blocat mesajele care conțineau adresa „occupywallst.org”, site înființat de protestatari.

Mesajul de eroare care apărea în urma tentativelor de a trimite un astfel de e-mail spunea: „Mesajul dumneavoastră nu a fost trimis. În contul dumneavoastră a fost detectată o activitate suspectă. Pentru a proteja contul dumneavoastră și pe utilizatorii noștri, mesajul nu a fost trimis. Dacă această eroare persistă, vă rugăm contactați serviciul de clienți Yahoo pentru asistență. Ne cerem scuze pentru inconveniență.”

Filmulețele respective arată cum utilizatorii pot trimite mesaje ce conțin diferite alte adrese web fără niciun fel problemă.

Tentativele anterioare ale celor de la Yahoo de a cenzura e-mail-uri în China au întâmpinat critici dure din partea activiștilor pro-democrație. În 2001, activiști chinezi au fost arestați și condamnați la 10 ani de închisoare pentru trimiterea de mesaje anonime către o listă de adrese de internet, pe care Yahoo, sub presiunea guvernului chinez, în cele din urmă le-a blocat. Cu ajutorul Organizației Mondiale pentru Drepturile Omului, doi activiști de pe internet au dat în judecată compania Yahoo sub acuzația de încurajare a maltratării scriitorilor pro-democrație, prin furnizarea de informații către guvernul chinez care să ajute la identificarea lor.

”Thinkprogress.org”, o grupare liberală, a declarat că a monitorizat serviciul de e-mail al Yahoo și că „a reușit să trimită mesaje conținând expresia «Occupy Wall Street», precum și adresa respectivă de internet, către anumite conturi de Yahoo. De pe alte conturi, însă, mesajele sunt în continuare blocate de către Yahoo.”
Pe conturile lor de Twitter, cei de la Yahoo au spus că eroarea a fost „neintenționată”  și s-a datorat filtrelor de spam.
 
 
 

Citiți și:

Bloguri închise în Italia pe motiv că sunt presă clandestină

Poliţia americană etichetează grupurile paşnice de protest drept grupări teroriste


 

yogaesoteric

10 octombrie 2011

 
 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More