Zoe Dantes: Dumnezeu nu „va birui”! A biruit deja!

A biruit când S-a urcat pe Cruce. Pentru noi! A rupt ușile iadului când S-a pogorât în el. Pentru noi! A biruit când au apărut îngerii mironosițelor întrebându-le „Pentru ce căutați între cei morți pe Cel ce este Viu?” Pentru noi! Ca să fim Vii.

A biruit când a zis apostolilor: „Pace vouă!” și prin ei, nouă tuturor. Ne-a spus: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.” Îndrăzniți! Aceasta este Taina!

Curajul de a căuta Adevărul, curajul de a merge mai departe, câteodată singur împotriva tuturor. Cu orice preț! Uneori, chiar cu prețul vieții. Căci prețul este EL!

Ați îndrăznit unii dintre voi. Nu mulți! Câțiva! Suficienți! Și apostolii au fost doar doisprezece și au creștinat aproape toată lumea. În duh erau cu El. Așa sunteți și voi.

Ați fost înjurați, batjocoriți, puși la zid, huiduiți, blocați, alungați câteodată de cei mai apropiați. De ai voștri. Ați rămas unii fără locuri de muncă, fără bani, fără prieteni, fără statut. Anulați, ostracizați. Erați dușmanii poporului. Puși la zid de „învățații” țării.

Erați pericolul care „amenința statul”. Statul care vă dorea sclavi, slugi, cobai. Dar nu a contat! Ați mers mai departe. Ați rămas și mai puțini. Nu conta. Ați strigat la El și El a auzit. Nu contează că uneori nu vedem. Nu contează că aveți senzația că sunteți acolo cu spatele la Cruce! Ați întins brațele ca să vă apărați neamul urcat pe Cruce! Ați stat ca Ioan în fața Crucii! De mână cu Maica Domnului!

Adevărul iese ușor la lumină! Încet, încet, se vede minciuna în toată goliciunea ei mizerabilă! Probabil este o chestiune de timp până ce și ultimul naiv va înțelege minciuna în care a trăit în ultimii trei ani.

Cumva suntem la finalul Postului Mare al Paștilor! Ați plecat pe calea anevoioasă ca niște mărturisitori ce au ajuns în fața mormântului lui Lazăr. L-a strigat pe Lazăr să iasă afară! Neamul vostru se trezește și vrea să fie Viu! După trei ani de mormânt!

Ați strigat cu vocea Sfinților închisorilor, a Sfinților măcelăriți în pușcăriile comuniștilor și ei, îngropați fiind, au dat rod. Au înviat! Nu au fost îngropați! Ei doar au fost sădiți! Ca să se nască în fiecare dintre voi! Și v-ați născut! Fără frică! Doar cu un curaj imens! Pentru neamul vostru! Ca să fiți ostași ai lui Hristos în războiul nevăzut! Dintre bine și rău.

Să-i pomenim și să le mulțumim pentru tot ajutorul dat nouă tuturor! Pentru că prin ei am înțeles că: Dumnezeu nu „va birui”! EL a biruit deja!

Fiți binecuvântați! Și unii și alții! Să nu uităm: „Credința până la urmă este puterea de a iubi”. Ne spunea părintele Justin Pârvu.

Iubiți-vă strămoșii și sfinții! Doar Îndrăznind, veți fi biruitori!

Autor: Zoe Dantes

Citiți și:
Biruinţa finală aparţine binelui!
Peste jertfele și suferințele noastre, o șleahtă de profitori s-a ridicat, a pus stăpânire pe țară și iarăși ne-a robit! – Mărturisirile fostului deținut politic Nicolae Purcărea (I)
Vremea adevărului, vremea limpezirii. „E cumplit când oameni din Biserică se vădesc robi ai logicii lumii, ai spaimei, şi devin propagandişti ai liniei oficiale…” (I)

 

yogaesoteric
15 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More