1.000 Megawaţi = 1.000.000 Kilowaţi. Atâta produce într-o singură oră un reactor de la centrala nucleară de la Cernavoda şi funcţionează două reactoare

Reactorul doi nu funcționează la capacitate pentru că nu am avea ce face cu atâta energie electrică. Această energie de la Nuclear-Electrica intră în reţeaua naţională şi acoperă 25% din necesarul de consum. La Bicaz se produc cam 27,5 MW pe oră. La Vidraru producţia medie de energie este de 400 GWh/an.

În ceea ce priveşte energia electrică produsă de cele două hidrocentrale, hidrocentrala Porţile de Fier 1 are o putere totală de 2.160 MW, împărţiţi frăţeşte 1.080 MW pentru România şi 1.080 MW pentru Serbia. Hidrocentrala Porţile de Fier 2 are la rândul ei o putere totală de 500 MW împărţiţi după acelaşi principiu, 250 MW pentru România, 250 MW pentru Serbia.

Deci suntem mari producători de energie electrică. La care se adaugă şi cele peste 1000 de eoliene din Dobrogea plus hidrocentralele mici şi microhidrocentrale şi panourile solare din Transilvania.

Iar noi plătim de peste cinci ori mai mult pe energie electrică faţă de ţările UE. Ungaria, Cehia, Austria, Germania, Belgia, Olanda. Cred că suntem al treilea producător de energie electrică din Europa după Rusia şi Franţa.

De ce facturile sunt atât de mari? Pentru că la putere sunt nişte trădători ce vând energia electrică unor distribuitori străini care ne-o revând nouă la preţ de speculă. Le ştiţi numele fiecare din zona în care locuiți.

Dacă românii ar fi uniţi şi nimeni nu ar plăti facturile la curentul electric cel puţin trei luni, aceşti speculanţi ordinari străini ar cam falimenta pe la noi. Dar cum sunteţi cu frica în oase că „vine şi îmi taie curentul”, mergeţi şi plătiţi facturi care sunt mai bine de jumătate din salariul vostru. Şi uite aşa UE condusă de masonii satanişti vor creşte preţul pe nesimţite până când veţi avea facturi cam de 5.000 – 6.000 de lei şi aşa vă vor confisca proprietățile, recte casele voastre construite din munca voastră pe banii voștri, la care sunteţi de fapt chiriaşi că plătiţi impozite pe munca voastră la primării.

Ar fi bine să ne trezim cât mai urgent deoarece mergem spre o mare şi grea sclavie cum nu a fost nici în epoca străveche zis sclavagistă.

Notă: nu am dat toate sursele de producţie de energie electrică, mai sunt și altele.

Autor: Nicu Sorin

Citiți și:
Dr. Răzvan Constantinescu: „Liberalizarea pieței de energie este jaf organizat”. Cine jefuiește economia României?
În plină criză a facturilor, revin „băieții deștepți” din energie: pierderi de miliarde la statul român și un faliment

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More