10. Exemplificare: continenţa sexuală

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Metodologia tantrică preconizează deloc întâmplător diferite „opriri”, care se realizează cel mai adesea în timpul fuziunilor amoroase frenetice finalizate fără descărcare (EJACULARE). Mulţi sunt aceia care se întreabă cum trebuie procedat pentru ca toate acestea să devină adevărate ieşiri spirituale în afara procesului de identificare, atât de infernal prin irezistibila sa putere hipnotică. Pentru tantrici AMORUL TRANSFIGURATOR ŞI NESFÂRŞIT ESTE O DILATARE BEATIFICĂ ÎN CARE CEI DOI IUBIŢI DEVENIŢI ATUNCI UNUL, EXPANSIONEAZĂ DE LA FINIT CĂTRE INFINIT.

Filosofia tantra a considerat dintotdeauna că recurgerea la o atitudine ascetică nu conduce niciodată la decondiţionarea totală şi nici nu face să se manifeste adevărata spontaneitate.

Totuşi, în prealabil este necesară o anumită muncă de transmutare a potenţialului nostru sexual în energie şi apoi este obligatorie purificarea şi repartizarea armonioasă a energiei rezultante pentru a deveni astfel capabili să atingem eliberarea cu ajutorul ei. Ca să ne exprimăm oarecum sibilinic, am putea spune că în asemenea fuziuni amoroase extatice totul trebuie să se facă de la sine, într-o anumită măsură aceste procese sublime de REZONANŢĂ cu înaltele sfere ale iubirii şi armoniei divine trebuie oarecum să se declanşeze şi cu ajutorul nostru, într-un cuplu unit, transfigurat şi iubitor.

Este chiar semnificativ că în această direcţie tantricii nu vorbesc în ceea ce priveşte AMORUL de valorile morale, ci numai de jocul divin al energiilor. Chiar şi în timpul freneticelor JOCURI AMOROASE, finalizate totdeauna cu sute de orgasme extatice, dar care se încheie fără descărcare (EJACULARE), exerciţiul atenţiei redublate trebuie continuat fără încetare, cu răbdare şi fără vreun calcul în mod gratuit, dar implacabil.

Atenţia amplificată la maxim, mai ales în timpul freneticelor jocuri amoroase ce se încheie fără descărcare, se va extinde apoi spontan ca de la sine atunci când se va trezi şi se va impune în noi conştiinţa plenară. Procedând mai mereu astfel ea se va impune gradat în noi. Dar pentru a accelera apariţia acestui moment avem mereu nevoie de acest gen de atenţie, pentru că ea ne poate ajuta enorm.

O modalitate foarte simplă în această direcţie este aceea de a efectua diferite opriri în care vom urmări să fim atenţi pe parcursul jocurilor noastre amoroase, opriri care la început vor fi scurte şi repetate, de 10-20 de ori, atunci ele nedepăşind 1-2 minute. Nu poate să existe atunci când fuzionăm amoros vreo constrângere interioară sau exterioară atât de presantă încât aceasta să nu ne permită aceste mici momente în care urmărim să fim cât mai ATENŢI asupra noastră; vom aspira să ne amintim de sine. Ne vom oferi atunci, atât nouă cât şi iubitului sau iubitei noastre scurte momente de imobilitate şi de atenţie totală în care vom deveni cât mai conştienţi de respiraţia noastră, care ca prin farmec va deveni calmă şi ritmică şi vom savura atunci starea euforică de tăcere subiacentă. Aceste momente de oprire SPONTANE şi FULGERĂTOARE urmăresc printre altele să întrerupă curgerea obişnuită a timpului şi totodată anihilează tendinţa spre agitaţie, pentru a face să se instaleze în noi o stare beatifică de vid.

Dacă vom practica constant aceste opriri SPONTANE şi FULGERĂTOARE ale activităţilor noastre, care vor fi realizate mai ales în timpul jocurilor amoroase, cele mai adecvate momente fiind în special acelea în care, atât noi cât şi iubitul sau iubita noastră este pe cale să atingă orgasmul vom putea evita astfel descărcarea (EJACULAREA) şi la un moment dat vom începe şi noi să avem acces la citadela inexpugnabilă a Sinelui Suprem (ATMAN) profund, la centrul ultim al roţii, la ochiul ciclonului. Această stare inefabilă de stabilitate se va preciza apoi gradat, până când va deveni constantă şi va face să se instaleze în fiinţa noastră un echilibru de neclintit, capabil să împiedice pentru totdeauna orice derivă emoţională; vom învăţa după aceea cu uşurinţă prin practică să utilizăm toate mijloacele care ni se vor prezenta ca pe un vehicul. Procedând astfel şi reuşind din ce în ce mai bine să transmutăm şi să sublimăm ne vom servi în curând spre trezirea noastră spirituală chiar şi de paroxismele care de regulă ne-ar fi înghiţit. Acum însă le vom putea controla perfect şi astfel vom  „călări tigrul”.

După numai câteva luni vom realiza fiecare că momentele de plăcere amoroasă amplă şi intensă, (DAR CARE NU SUNT NICIODATĂ ÎNSOŢITE DE DESCĂRCARE (EJACULARE)) ca şi cele de durere, de surpriză, de curaj, de pericol, de mister, de aventură, poartă în ele o formidabilă şi tainică putere de propulsie, cu condiţia să ştim să le sublimăm şi să le dirijăm în mod armonios în toate etajele fiinţei noastre. Dar pentru aceasta, mai întâi trebuie să învăţăm să înotăm pe furtună. Vom descoperi astfel că vârfurile acestor paroxisme conţin viduri beatifice ce sunt deopotrivă nişte misterioase trecători spre marea deschidere a non-acţiunii. Gradat prin intermediul acestor revelaţii vom realiza că în această lume în care totul ascultă de legea discontinuităţii, minusculele spaţii interstiţiale dintre secvenţele acţiunii reprezintă de fapt acele falii unde trebuie să sărim fără frică spre a atinge starea de transcendenţă. Prezentul etern se află acolo. Imediat ce vom avea (punând în mod constant în practică aceste idei) primele stări extatice, ne vom da seama cu uimire că pentru a ajunge la iluminare, nu este neapărat necesar să ne angajăm în acţiuni uriaşe şi spectaculoase.

Angajându-ne plini de entuziasm pe această cale, trebuie să înţelegem că periculoasa rutină poate fi schimbată, doar printr-o lucidă şi detaşată observare, într-o obişnuinţă conştientă: aceasta implică însă o inversare radicală. Apoi, după ce cu adevărat am realizat aceasta, vom continua să rămânem detaşaţi şi vom lăsa lucrurile să curgă…

Metodele şi tehnicile specifice tantrice, nu doar de factură erotică, vă vor ajuta din plin dacă vor fi exersate cu perseverenţă şi în mod corect să realizaţi că şi în această direcţie, UN GRAM DE PRACTICĂ VALOREAZĂ CÂT TONE DE TEORIE. Ca un sfat final, este foarte important să nu pierdeţi niciodată din vedere că în TANTRA, ATÂT PE MAESTRU, CÂT ŞI PE MAESTRĂ ÎI FAC ÎNAINTE DE TOATE EXERCIŢIUL (PRACTICA).

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More