10 remedii naturale menționate chiar în Biblie

 

Unele dintre plantele pe care astăzi le folosim pentru tratarea diferitelor afecțiuni, fie că vă surprinde sau nu, au fost menționate cu mult timp în urmă chiar în Biblie.

Virtuţile lor terapeutice erau cunoscute încă de atunci, cu toate că în acele vremuri nu existau mijloacele elaborate de a le studia de care dispunem astăzi. Ştiinţa modernă, în aceste cazuri, vine doar să confirme, nu să reveleze.

Oamenii au continuat să folosească aceste plante de-a lungul veacurilor, pentru a-şi redobândi starea de sănătate sau pentru a se menține sănătoși. După cum spune un străvechi dicton, „Dumnezeu a creat plantele de leac, iar omul înţelept le foloseşte”.

Haideți să vedem 10 dintre plantele ale căror virtuţi curative erau cunoscute încă din timpurile biblice.

1. Aloe Vera

Nu este de mirare că Aloe Vera se găsește în casele multora dintre noi. Această plantă a fost folosită timp de milenii pentru vindecarea unei mari varietăți de afecțiuni, mai ales în caz de răni, arsuri, iritații ale pielii și constipație.

În Biblie se menționează că Aloe Vera era utilizată pentru îmbălsămare, dar și ca parfum. Astăzi este folosită în multe moduri, inclusiv pentru vindecarea arsurilor solare, a vânătăilor și erupțiilor cutanate, în afecţiuni ale ficatului, pentru hidratarea pielii, prevenirea formării cicatricilor și a vergeturilor, creșterea părului și multe altele.

2. Tămâia

Tămâia este unul dintre cele trei daruri de preț ce i-au fost aduse mântuitorului Iisus Hristos, atunci când s-a născut, de cei trei magi. Cunoscută pentru proprietățile sale sacralizante, tămâia era folosită în cadrul ceremoniilor religioase iudaice. Astăzi este recunoscută ca analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă alte efecte vindecătoare puternice. De asemenea, tămâia este un ingredient principal în infuziile de reducere a stresului. Poate ajuta la reducerea tumorilor intracraniene și poate sprijini eliminarea pietrelor de la rinichi.

Alte beneficii ale tămâiei sunt:
– reducerea inflamațiilor;
– îmbunătățește starea generală de bine;
– întărește imunitatea;
– luptă cu infecțiile;
– vindecă afecțiunile pielii;
– tratează acneea și vindecă rănile.

3. Usturoiul

Acest aliment era considerat a fi aducător de fertilitate. De aceea, în Geneză este menționat ca fiind un „fruct al multiplicării”. De fapt, există patru proprietăți ale usturoiului menționate în Biblie, iar tradiţional, evreii consumau mereu usturoi vinerea.

Motivul?
– menține temperatura trupului;
– luminează tenul;
– îmbunătățește calitatea spermei și a lichidului seminal;
– omoară paraziții;
– vindecă gelozia.

În zilele noastre usturoiul este folosit pentru prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni, precum colesterolul mărit sau tensiunea arterială crescută. De asemenea, usturoiul previne apariția cancerului.

4. Anasonul

Anasonul apare în Biblie sub numele de „anise”. Toate părțile plantei de anason au fost folosite încă din timpurile biblice. Semințele, frunzele și tulpina au efecte antibacteriene, calmante, antioxidante și imunostimulatoare. Astăzi, anasonul poate fi folosit pentru a ajuta digestia și ca agent antiflatulență, ca ajutor pentru tuse și răceală sau ca sprijin împotriva insomniei. De obicei, sunt folosite semințele în ceai.

5. Cassia

Cassia, așa cum este menționată în Biblie, este reprezentată în zilele noastre de scorțișoară. Considerată în vechime mai prețioasă decât aurul, scorțișoara are beneficii terapeutice uimitoare. Coaja este principala sursă pentru uleiul de scorțișoară, acesta fiind folosit în mod tradițional pentru ungeri și ca parfum. Astăzi, scorțișoara poate fi folosită ca tratament pentru indigestie, îmbunătățirea funcției cerebrale, reglarea nivelului de zahăr din sânge și multe altele.

6. Mirul

Asemeni tămâii, mirul a fost utilizat din cele mai vechi timpuri pentru mirosul său puternic și parfumat. Mirul a fost folosit ca expectorant, condiment și ca parfum.
În zilele noastre, mirul este extrem de valoros, fiind intens valorificat în aromoterapie și rețeaua de parfumuri. De asemenea, mirul este folosit ca tratament împotriva tusei și a congestiei nazale.

Alte beneficii ale mirului sunt:
– tratează diareea, indigestia și flatulența;
– tratează durerile de dinți;
– întărește sistemul imunitar și protejează organismul de infecții.

7. Muștarul

Una dintre cele mai cunoscute pilde ale lui Iisus Hristos este cea despre grăuntele de muștar. Acest aspect este explicabil, deoarece muștarul este frecvent întâlnit în Palestina.

Astăzi, pe lângă utilizarea sa în alimentaţie, în calitate de condiment, muștarul este folosit în scop terapeutic pentru gâtul inflamat, pentru a induce relaxarea musculară și ca balsam pentru părul deteriorat.

8. Menta

Menta a fost folosită de mii de ani ca plantă culinară, dar și medicinală. Menta poate fi de folos în durerile de stomac, poate îmbunătăți digestia și poate ajuta în probleme precum febră, sughiț, dureri de urechi sau sinusuri. Poate ameliora migrenele, reduce senzația de greață, poate preveni reacțiile alergice, sprijină fortificarea sistemului nervos și favorizează relaxarea profundă.

9. Ierburi amare

În această categorie intră toate plantele cu gust amărui. În Biblie este menționat faptul că aceste plante erau preparate și consumate asemeni mâncărurilor. În această categorie intră: cicoarea sau lăptucile. Aceste plante sunt folositoare în tratarea infecțiilor, afecțiunilor articulațiilor și elimină pietrele de la rinichi.

10. Smirna

În timpurile biblice, smirna era utilizată drept condiment sau ca ingredient pentru untdelemnul cu care se realizau ungerile la Cortul Sfânt. În lumea romană, această rășină naturală era considerată un remediu pentru aproape orice problemă umană.

Astăzi, smirna este folosită ca agent de curățare în problemele cavității bucale și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind de folos și în caz de bronșită, oboseală cronică sau probleme cu digestia.

Citiți și:

Medicină naturistă străveche. Leacuri din grădina mănăstirii

Tămâia, un dar regesc și un vindecător dumnezeiesc, cu o mare putere de vindecare. Topeşte pietrele de la rinichi, tratează cancerul

 

yogaesoteric
9 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More