1000 de fecioare

de Matei Cerian

Acest comentariu se referă la articolul „Guru, sex cu 1.000 de virgine” publicat în ziarul Adevărul din 27 iunie, semnat de Andrei Badin.

Citim, cu îndreptăţită îngrijorare pentru etica profesională a domnului Andrei Badin, că există dovezi despre haremul din ashramuri. Că aceia care locuiesc acolo, în ashramuri, nu au sesizat de-a lungul anilor  atmosfera vădit orientală şi medievală  despre care se face vorbire în articolele atât de exacte din, ghilimele, Adevărul, ghilimele, asta oricum nu pare să conteze pentru acelaşi sus-numit reporter. Într-un mod cât se poate de cetăţenesc şi constituţional, chiar reală, aceasta ar fi o problemă de alegere personală, cu nimic mai prejos decât realitatea dureroasă a homosexualilor sau lesbienelor – despre care Adevărul a uitat să facă dosare.

Noi, citind aşa-numitul articol, am sesizat mai mult o invidie lipsită de justificări a stimabilului reporter: 1.000 e totuşi un număr apreciabil, când se referă în mod amator la legenda lui Krishna si a celor 1.000 de gopii (sau păstoriţe) din mitologia hindusă!

De la 1.000, autorul reuşeşte să reducă „dramele” la doar 4, cât putem deduce din textul dosarului „Adevărul”! Adică, raportul pe obiectiv este 1/ 250, cum se constată şi din poza inserată în mod expresiv pentru tema articolului: o tânără “chinuită”,”minoră”, înmulţită de 1.000 de ori într-o imaginaţie debordantă, atât a reporterului, cât şi a “martorului”. Stimată redacţie, ca “martor” v-aş putea povesti şi eu din mitologia hindusă ori arabă, dar cu adevărul ce facem? Nu cu ziarul numit pretenţios astfel, ci cu vieţile şi faptele de care nu ţineţi cont, cu oamenii adevăraţi care trăiesc drame concepute de voi, cu timpul care trece fără ca mass-media să depăşească nivelul scandalului şi penibilului repetat,  fără vreun interes ori respect faţă de dreptul la viaţă şi intimitate…

Aflăm, cu stupoare, că una dintre “fete” a primit bani, deci că Gregorian Bivolaru i-a oferit aceşti bani. Nu se înţelege exact dacă “martorul” ar fi dorit acei bani, sau domnul Badin. Ba din context ne întrebăm care este sensul “alipirii” deja celebre şi victorioase:
MISA; bani, sex, droguri…!

La simpla intuiţie, deducem că domnul Badin scrie pentru bani, îl preocupă sexul şi sigla MISA îi produce euforie… că de ziaristică, nici vorbă! Iar când redacţia Adevărul va cere profesionalism angajaţilor, acesta va fi mai mult decât un nume şi pentru cei care cunosc faptele. Până atunci, la bună documentare, stimabile!     

Citiţi şi replica Biroului de Presă MISA:
Obiectivitatea Adevărului este mai mică de 1/250 

27 iunie 2006
yogaesoteric

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More