13 avioane au dispărut de pe radar în mod misterios


În iunie 2014, 13 avioane au dispărut brusc şi în mod misterios de pe radar, timp de 25 de minute, deasupra Austriei şi a altor ţări aflate în vecinătatea acesteia.

Autoritatea pentru Securitatea Aeriană din Austria a precizat că acest lucru s-a petrecut în două rânduri şi a cerut Uniunii Europene să investigheze incidentele „fără precedent”, relatează Vocea Rusiei.

Aeronavele au dispărut de pe radarele controlorilor de trafic din Austria, mai întâi pe 5 iunie, iar apoi pe 10 iunie 2014, câte 25 de minute de fiecare dată, a afirmat la două zile după incidente Marcus Pohanka, reprezentant al autorităţii aeriene Austro Control. În plus, controlorii de trafic din Germania şi Cehia au semnalat incidente similare.

Pohanka nu a putut preciza despre ce zboruri a fost vorba sau căror companii aeriene aparţineau avioanele, însă a menţionat că printre acestea s-ar fi numărat şi curse comerciale. Drept urmare, Eurocontrol şi Agenţia de Siguranţă Aeriană din Europa vor investiga situaţia.

Reprezentantul autorităţii austriece a asigurat că niciunul dintre aparatele de zbor nu a fost vreun moment în pericol, întrucât mai mulţi controlori de trafic aerian suplimentari au fost chemati la post şi au fost luate toate măsurile de urgenţă. Printre acestea s-au numărat stabilirea contactului verbal cu piloţii şi lărgirea coridoarelor de zbor.

Sursa: ziare.com

Citiţi şi:
Un avion dispărut în 1946 a aterizat în 1993 în America de Sud
Triunghiul morţii


yogaesoteric
1 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More